Štvanice přehled

Štvanice https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536252/bmid_stvanice-6618d6b395ae1.jpg 4 214 214

Michal Dabert série

< 2. díl >

Když dostane záhadný Michael Dabert zakázku – ochranu Solange Blanchartové, mladé atraktivní manželky pohřešovaného podnikatele z Cannes –, přijímá ji, i když se mu obavy paní Blanchartové zdají neopodstatněné. Přesto k útoku na její osobu dojde a okolnosti jsou více než podezřelé. Mezitím je svým bývalým šéfem požádán, aby pomohl při ochraně VIP rodiny ruského vědce. Dabert nejdříve odmítne, ale když dojde k únosu desetiletého Aljoši, nabírají události rychlý spád. Je konec listopadu a v rozbouřených vlnách Jadranu a Středozemního moře, na chorvatských ostrovech, pobřeží Itálie, Korsiky a Francie začíná hon na život a na smrt...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štvanice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

Chesterton
26.04.2024 4 z 5

Kupodivu jsme se s autorem zatím nepotkali na poli historické detektivky. O to větší nadšení a překvapení z jeho lehkého a humorně svižného pera jsem zažila zde. Nekriticky dávám plný počet, protože stránky ubíhaly stylem, který mám v tomhle žánru ráda. Jinak je to tak za tři.
Dabert je klasický literární sympaťák, co pluje nástrahami s lehkostí těmto pohádkám typu 007 vlastní.
Přívětivá odbočka z vážnějších žánrů :o)
4/3

alabra
23.04.2024 4 z 5

Dobrá poslechovka, i když autor připomíná svojí neohrožeností a schopností všechny porazit Jamese Bonda. Tentokrát se přimíchá ruská mafie i žraloci podnikatelé, něco jako v Praze. Zajímavá byla i plavba na plachetnici, takže zase trochu jiné prostředí.


Bedřich63
20.04.2024 5 z 5

Tento druhý díl série Michal Dabert mě opět pobavil a přečetl jsem ho s radostí a zaujetím. Vůbec mi nevadilo, že podobná schémata používají i jiní autoři. Autor píše velmi dobře, jeho knihy nepostrádají napětí. Jsem podobně spokojený, jako u sérií Platnéř a Rytíři z Vřesova, které jsem četl dříve.
Michal Dabert je veliký cestovatel a při plnění úkolu si zalétal letadly, zaplachtil, zastřílel a taky trochu rozvíjel vztahy. Zanedlouho se poohlédnu po dalším dílu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (42. týden)

17.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Štvanice v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených271x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených13x
v Knihotéce116x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x