Strážci světla přehled

Strážci světla https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403849/bmid_strazci-svetla-kx8-403849.jpg 4 53 53

Ne nadarmo se Farallonským ostrovům říká „ostrovy mrtvých“ — každý, kdo na ně zavítá, se musí smířit s tím, že už se možná nevrátí. Fotografka přírodních scenerií Miranda se rozhodne strávit rok na Farallonských ostrovech, proslulých svou krásou, ale i nebezpečností. Na neobydlené ostrovy je vstup možný jen na zvláštní povolení, a tak jedinými Mirandinými společníky jsou biologové, kteří v drsných podmínkách zkoumají pozoruhodnou místní faunu — početnou rybí populaci, žraločí hejna, velryby i přemnožené ptactvo. Miranda je svým novým působištěm uchvácena, ale zároveň jí začíná docházet, že strávit rok mimo civilizaci bude náročnější, než si představovala. Zdá se, že každý na ostrovy před něčím utíká a že před ostatními skrývá nějaké tajemství. Když pak jeden z vědců nečekaně zemře, vyvstává otázka, jestli padl za oběť pouze nehostinným „ostrovům mrtvých“, nebo některému z jejich dočasných obyvatel. Z ostrovů ovšem není kam utéct a nezbývá než s neustálou hrozbou smrti pokračovat den za dnem dál…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

The Lightkeepers , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážci světla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Artep25
13.01.2024 5 z 5

Ta kniha byla skvělá .Mně se líbilo , to co někdo i trochu kritizoval a to popis místa a život na ostrově .Velmi dobře to podtrhovalo atmosféru celého děje a bylo pro mně zajímavě sledovat ,jak to celé spolu souvisí .Velmi dobře napsané. Určitě si velmi ráda přečtu něco dalšího od spisovatelky pokud bude možnost .

GYROTOURBILLON
05.10.2022 4 z 5

Tak dočteno, i já jsem spokojen. Budu souhlasit se všemi 4-5 *
Cítim to asi jako uživatel loskatos.
Mimochodem , s útoky racků v jejich hájeném území, na dělící hrázi přehrady Rozkoš jsem se nedopatřením setkal. Kdysi se dalo na kole zajet až k přepadu, kde je ostrůvek jim vyhrazen. Tak nějak nám nedošlo, že by jsme jim až tak narušili teritorium, ale stalo se. Ano, mláďata neseděli v hnízdech, ale čistě na volné zemi. A to nás mělo varovat. Mladí a blbí jsme tomu z počátku nevěnovali pozornost, až do momentu, kdy se zvedlo větší množství ptáků a začli nad naše hlavy nalétávat nebezpečně blízko a ten křik jaký vydávali. V ten moment jsme sedli na kola a úsek cca půl km. zpět mazali jak o život.
Přesto mám ptáky rád. Kniha , s dokumentárním dějem byla příjemnou změnou klasických detektivek či thrillerů.


Sandalkar
29.09.2022 5 z 5

Slany vitr, divoka fauna a nehody.

Skvostny popis prirody, zajimave udaje o zvirene odlehlych ostrovu. Psychologie hlavni hrdinky bloumajici mezi tizivou minulosti a soucasnosti. Jen ty protagonisty autorka ani trochu nesetrila. Pripominalo to deset malych cernousku, coz ke konci trochu ubiralo uveritelnosti.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (15. - 21. října)

15.10.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strážci světla v seznamech

v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst72x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x