Stratený syn přehled

Stratený syn https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412272/bmid_strateny-syn-efe-412272.jpg 4 81 81

Michael a Peter boli od malička veľmi rozdielni. Hoci sú dvojičky, už v detstve sa z nich stali nepriatelia na život a na smrť. Michaela všetci milovali, Petra pre ustavičné bitky a zlý prospech zatracovali. Všetko sa zmenilo, až keď Peter opustil rodný kraj. „Zlý“ chlapec sa vypracoval na špičkového manažéra priamo v srdci Wall Street. Stal sa z neho bohatý finančník a oženil sa s oslnivou krásavicou, ktorá mu porodila dvoch synov. Rozprávkový život sa však končí kolapsom americkej burzy. Skrachovaný Peter sa ocitá na rodičovskej chalupe, no nezúfa – nachádza tam pokoj a bratskú lásku, o ktorej ani netušil. Skromný Michael sa pre rodičov vzdal kariéry anestéziológa v Bostone. Opatruje invalidnú ženu a obetavo lieči najmä starých ľudí. Peter netuší, že ospanlivé vidiecke mestečko je oveľa nebezpečnejšie než rušný New York. Náhodne objaví matkine denníky a dozvie sa z nich, že všetko bolo inak, ako si myslel. Boj medzi dobrom a zlom sa začína.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Prodigal Son , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stratený syn. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

anovy64
14.03.2024 5 z 5

Čtivá kniha, kdy opět láska a pravda zvítězila nad zlem a nenávistí.

LidkaDino
30.09.2023 4 z 5

Kniha se ke mně dostala v knižní štafetě. Čekala jsem oddychovou romanťárnu, ale pěkně jsem se spletla! Samotný příběh tedy začíná asi až na straně devadesát, do té doby nám jsou představeny hlavní postavy děje, ale potom už je to jen napínavý a rychle ubíhající příběh. V jednu chvíli jsem byla z děje tak nešťastná, že to špatně skončí, že jsem měla chuť kouknout se na konec, ale odolala jsem a neprohloupila.


simca9342
14.01.2023 5 z 5

Přečtená loni.

Peter- manžel a táta dvou potomků- má konečně v životě štěstí. Ale na hodně krátkou dobu. Hospodářská krize dopadne na kolegy z práce, lidi z okolí, ale nejvíce na něho. Z bohatého muže se stal během pár dní skoro bezdomovec. V okamžicích přemýšlení nad rodinnou budoucností , se vrací do dětství. Rodiče se viděli v mladšim bratrovi Michaelovi a Petera vnímali jako zbytečného , černou ovci rodiny. Peter se po letech odhodlá k setkání s někym koho nechtěl vidět. Ale okolnosti krize ho donutí se nad sebou zamyslet. Čas setkat se tváři v tvář nadešel... Jak se sourozenci dají dohromady?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stratený syn v seznamech

v Přečtených107x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených7x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

americké romány

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino