Stratené svetlo přehled

Stratené svetlo https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418360/stratene-svetloQqgzNC-fju-.jpg 4 317 317

Lucy stojí pred nesmierne ťažkým rozhodnutím. Prv než k nemu môže dospieť, musí si premietnuť celý svoj príbeh, vlastne ich príbeh, celkom od začiatku. Lucy a Gabe sa zoznámia v poslednom ročníku na Kolumbijskej univerzite v New Yorku v deň, ktorý navždy zmení ich životy. Spolu sa rozhodnú prežiť svoje životy tak, aby mali nejaký vyšší zmysel. Keď sa po roku znovu stretnú, akoby zasiahol osud. Možno je im súdené nájsť zmysel života jeden v druhom. Lenže potom sa Gabe stane fotoreportérom a vyšlú ho na Stredný východ. Žne úspechy a z jednej misie je ďalšia a ďalšia. Lucina kariéra sa rozvíja v New Yorku. Nasleduje trinásťročná cesta plná snov, túžob, žiarlivosti, zrád a napokon lásky. Naozaj im to nadelil osud alebo ich rozdelili ich vlastné rozhodnutia? Hoci Lucy a Gaba na tej ceste delia celé kontinenty, srdcia ich stále spájajú. Stratené svetlo je autorkin prvý román pre dospelých. Je to romantický príbeh o pretrvávajúcej sile prvej lásky so šokujúcim, nezabudnuteľným koncom.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The light we lost , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stratené svetlo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (117)

Gama93
14.12.2023 4 z 5

Ač mi nebyli hlavní hrdinové extra sympatičtí, tak jsem se od knížky nedokázala odtrhnout a chtěla vědět, jak to dopadne. Kniha je psaná zajímavým způsobem a určitě oceňuji krátké kapitoly.

Rosse
22.08.2023 3 z 5

V knize je již od začátku několik otazníků, které čtenáře nutí k zamyšlení a hlavně ke čtení. Autorka udávala knize přesně daný směr a tak závěr (aspoň pro mě) nebyl nijak překvapující.

Ráda u knih zmiňuji, zda mi hlavní postavy sedli, ale tady bych se tomu nejraději vyhnula obloukem, protože Lucy ani Gabe nebyli má krevní skupina. Jejich chování pro mě bylo nepochopitelné a proto jsem jejich vztahu ani nefandila.

Co bych ale ráda vypíchla je - čtivost a krátké kapitoly. Díky tomu se kniha četla neskutečně lehce a rychle. Z toho důvodu knihu hodnotím třemi hvězdičkami. Není to úplně špatná kniha, ale chování hlavních postav mi přišlo hloupé a místy až otravné.


Dádulka67
25.02.2023 odpad!

Hrozná kniha, absolutně nezáživná a nudná. Nedokázala jsem se pořádně začíst, přeskakovala jsem nejdřív věty a pak celé stránky. V polovině jsem knihu odložila. Naprosto děs o ničem...

všechny komentáře

Související novinky (1)

65 knižních novinek (23.10. - 5.11.)

23.10.2017


Citáty z knihy (3)

Určité otázky mají moc změnit svět. Ne ten velký, ale malý, soukromý svět.


Některé okamžiky svého života si vybavím tak jasně, jako bych mohla vklouznout zpátky do těch vzpomínek a znovu je prožívat slovo od slova. Jiné úseky - dny a týdny- se zdají jeden od druhého nerozlišitelné.


Někdy se život vleče, posouvá se vpřed šnečím tempem ze dne na den, dokud se nestane něco, co vás zarazí a přiměje uvědomit si, že zatímco jste se nedívali, uběhla spousta času. Výročí, narozeniny, dovolené.


Kniha Stratené svetlo v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených410x
ve Čtenářské výzvě41x
v Doporučených34x
v Knihotéce294x
v Chystám se číst286x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech8x