Srdce přehled

Srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356667/mid_srdce-ejm-356667.jpg 4 94 94

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srdce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

kamibe
28.02.2022 5 z 5

Velmi, opravdu velmi dlouho jsem měla tuto knihu v knihovně (kdovíodkud zděděnou, je v ní přání k Vánocům 1944!) a jen jsem věděla, že si ji musím, protože chci, někdy přečíst. Podle obrázku jsem tenkrát čekala také nějaké příběhy dětsky zamilované, to mě tenkrát velmi lákalo. Nu, přenášena z jednoho bytu do dalšího vyčkala až do letošní čtenářské výzvy. Je to takové velmi vlastenecké a mile mravokárné čtení, včetně tatínkových a matčiných promluv a místy obzvláště jímavých měsíčních povídek, které hoši před čtením museli pěkně opsat. Opravdu hezky jsem si to užila, včetně staršího pravopisného stylu s infinitivními koncovkami na ti. Asi bych si to jako dítě užila ještě jinak, ještě více a intenzivněji, ale i tak jsem ráda, že tuhle pověstnou klasiku konečně znám.

Mindy
26.06.2021 4 z 5

Tato knížka je tak plná dobroty, lásky, úcty a šlechetnosti, až mě z toho při čtení u srdce bolelo. Ano, Srdce je krásný a naprosto výstižný název.
Osudy Enrica a jeho spolužáků (a měsíční povídky) mě úplně odrovnaly. Vůbec jsem nečekala, že mě tato knížečka tak pohltí a dojme.


MiLiška
03.04.2021 2 z 5

Skoro se bojím dát jen 2 hvězdičky... V dětském věku bych tuto knihu jistě ocenila víc, možná by mi i přirostla k srdci tak jako Vám. Jsem učitelka. Nedovedu si představit, že bych se ke svým milovaným žákům chovala jako italské kolegyně... Ano, vím, kniha se odehrává v jiném století, ale i tak za mě příliš mnoho hubiček a objetí. Přečteno v rámci čtenářské výzvy, knihu jsem slíbila kolegyni, které se moc líbí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Srdce v seznamech

v Přečtených128x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených14x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst55x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x