Sny umírají s králi přehled

Sny umírají s králi https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537559/bmid_sny-umiraji-s-krali-663248116a7f2.jpg 4 42 42

Lucemburská sága série

1. díl >

Historický román odehrávající se v první polovině 14. století, v neklidných dobách Českého království po vraždě Václava III. Na uprázdněný trůn usedl manžel přemyslovské princezny Anny Jindřich Korutanský, ale nespokojení čeští pánové už pomýšlejí na změnu. Ve hře je manželství Anniny mladší sestry Elišky s Janem Lucemburským, synem římského krále. Jan se stává českým panovníkem, a když se setká s domnělým Václavovým vrahem Konrádem z Botenštejna na jeho tvrzi v německém Mulhově, začíná pátrat po tom, kdo zavraždil posledního Přemyslovce a jaké k tomu měl důvody. Nevědomky tak rozehrává mocenské intriky a dramatický boj o budoucí podobu českého státu…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sny umírají s králi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

soupik2012
01.05.2024 audiokniha 5 z 5

Románová rekonstrukce skutečných událostí. Mocenský boj plný intrik, úkladů, dramatických zvratů, lásky a také zrady. Věrohodně podaná část našich dějin. Dobře vykreslená atmosféra příběhu. Vadilo mi jediné, že pan Jindra za hlavního vyšetřovatele určil samotného krále Jana Lucemburského. To je pochopitelně zcela nevěrohodné. Na druhou stranu si myslím, že to nejspíš, ani jinak napsat nešlo. Audiokniha je velice vydařená. A opravdu moc pěkně jí načetl pan Radek Valenta.

angelika29
24.05.2023 2 z 5

Mám ráda historické romány. Do této knihy jsem se moc začíst nedokázala. Velmi rozvláčně napsané, nemělo to tu správnou šťávu, kdy sedněte a jedním dechem přečtěte.


malýčtenář
25.03.2023 2 z 5

Jak mám ráda historii, tak tato kniha mě moc neupoutala. Sice jsem ji nakonec přečetla ,ale myslím si, že toto téma již bylo od vícero autorů lépe zpracováno.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sny umírají s králi v seznamech

v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst56x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x