Sníh, oheň, vina a smrt přehled

Sníh, oheň, vina a smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401520/bmid_snih-ohen-vina-a-smrt-o1x-401520.jpg 4 86 86

Silný román o neopětované lásce, záhadné vraždě a strhujícím pátrání. Mladý vídeňský historik Max Schreiber přijíždí na podzim roku 1950 do horské vesničky v Tyrolsku, aby zde prozkoumal vraždu čarodějnice, která se odehrála v devatenáctém století. Zjišťuje, že čelit archaickému alpskému světu a uzavřené, nedůvěřivé komunitě, která má svá vlastní pravidla, znamená cítit se odcizeně a izolovaně. Ve své samotě se Schreiber bezhlavě zamiluje do mladé němé ženy, o kterou však usiluje další muž. Když za záhadných okolností zemře jeden z venkovanů, stodolu zachvátí plameny, zima udeří brutální silou a na vesnici se řítí jedna lavina za druhou, situace se v ovzduší klaustrofobického sevření a strachu ze smrti nesnesitelně vyhrotí a Schreiber beze stopy zmizí. O více než půl století později se jeden starý muž rozhodne konečně přijít na kloub tomu, co se tehdy před lety stalo. Pronásledován vlastním stínem se vrací do vesnice využít svou poslední šanci. Gerhard Jäger (nar. 1966) vystudoval žurnalistiku. Před vážnou nehodou, která ho upoutala na invalidní vozík, pracoval jako novinář, editor a učitel. V současnosti žije se svou rodinou v Tyrolsku. Kniha Sníh, oheň, vina a smrt (2016) je jeho románovou prvotinou, v níž se vrací k tragickým událostem z přelomu let 1950 a 1951, kdy mohutné sesuvy lavin v Alpách připravily o život 256 lidí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Der Schnee, das Feuer, die Schuld und der Tod , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sníh, oheň, vina a smrt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Galadwen
20.04.2024 2 z 5

Autor vybudoval skvělou temnou, až strašidelnou atmosféru horské zimní vesnice ohrožované lavinami, kterou ovšem alespoň pro mne potápí strašlivá rozvleklost, opakování se a nedostatek děje. Opravdu dobrých mi připadalo posledních cca osmdesát stran, zbytkem jsem se prodírala jako těmi všudypřítomnými sněhovými závějemi. V žádném případě nejde o detektivku, i když tak byla kniha v knihovně zařazena a i na obálce se slibuje napínavé pátrání po zločinu.
Kdyby byl román polovičního rozsahu, byla by to skvělá kniha. Takhle za mne ani ne průměr - kdyby se mi velmi nehodil do letošní čtenářské výzvy (prostředí poslední dovolené - zimní Alpy), asi bych ho odložila nedočtený.

Pepina19
23.07.2023 4 z 5

Hodně moc popisu pocitů, přírody, přírodních dějů a dějů vůbec. Příběh Maxe Schreibera by jinak byl moc pěkný a napínavý, kdyby tam bylo méně vyprávění a více akčního děje. Je to takové pomalejší a těžší čtení, žádná lehká oddechovka.


Ajinka126
12.11.2022 3 z 5

Klady: Skvělá atmoféra. Dobře popsané postavy. Styl vyprávění mě bavil.
Zápory: Chaotičnost na začátku knihy. Než si zvyknete na autorův styl psaní. Závěr knihy mě neuspokojil. A malinko jsem byla zklamaná, že nešlo o tolik napětí a záhad. Místy to připomínalo špatně napsanou romanitku.
Celkově - kniha se mi četla dobře. Kéž by tam bylo víc tajemství a strachu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sníh, oheň, vina a smrt v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených104x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených5x
v Knihotéce105x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x