Sněžím přehled

Sněžím
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451951/bmid_snezim-O8B-451951.jpg 4 58 58

Próza, ve které autor reaguje na jeden z ožehavých problémů ve vývoji české společnosti po listopadu 1989, na problém lustrací. Životní příběh čtyřicetileté ženy, která do revoluce prožívala stejný úděl jako většina družek, bez naděje na změnu. Po návratu bývalého milence z exilu zjišťuje, že láska překonala 20 let odloučení. Situace se komplikuje - muž není volný, objevuje se na seznamu tajných pracovníků StB a hrdinka stojí před otázkou, zda je její milý obětí lustrací, nebo bývalým agentem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sněžím. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

BlackJeffy
19.04.2021 1 z 5

Kdybych na knihu nemusela napsat interpretaci literárního díla potřebnou k udělení zápočtu, patřila by k malému množství knih, které jsem nedočetla. Hlavní hrdince mám od první stránky chuť dát pěstí. Tahle chuť po celou dobu četby akorát sílí, rozhodně neustupuje.
Absence stylistiky a základních pravopisných pravidel mě příšerně rozčilovala, neustálé závorky s myšlenkami jsem po prvních 50 stranách knihy přestala číst. Postavy podivné, hlavní hrdinka je naprostou definicí pokrytce, zoufalky a šílené ženské. Jediná sympatická mi byla Gábina, kdybych měla matku, které je přednější soulož před dítětem, taky bych dělala všechno proto, abych nemusela být doma.

bigben
12.09.2018 3 z 5

Tuhle knížku mám ráda, nejenom proto, že se hlavní postava jmenuje stejně, ale pro její osud a zápletky v něm, hlavně co se týká chlapů, starosti o dceru. Stojí za to, si ji přečíst.


lencin
19.07.2017 3 z 5

Dobrá kniha, ale ne z autorových nejlepších. Příběh o černé, bílé a mnoha odstínech šedé za socialismu i v čerstvě se rodícím kapitalismu devadesátých let. Petra Márová "vyšetřuje" dva své milence a snaží se zjistit, kterému z nich může věřit...

všechny komentáře

Související novinky (1)

35 nových eknih zdarma (září)

27.09.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sněžím v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených88x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit2x