Smrt jako umění přehled

Smrt jako umění
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455371/smrt-jako-umenigwjxYN-ZoJ-.jpg 3 39 39

Když je slavná umělecká performerka nalezena na vernisáži k vlastní výstavě mrtvá v nádrži plné formaldehydu, podezření okamžitě padne na její nejbližší. Vedoucí vyšetřovatelkou je Shanti Joyceová, která byla nedávno převelená z Londýna do Yeovilu poté, co její poslední případ nedopadl ani zdaleka tak, jak měl, a navíc se jí rozpadlo manželství. Shanti rychle odhalí, že k vyšetřování bude třeba víc než jen chladná logika, a když jí kolega doporučí Vince Caina zvaného Veggie, Shanti toho podivínského detektiva vyhledá. Oba vyšetřovatelé se ponoří do bohémské komunity a objeví místo plné zášti a žárlivosti. A brzy zjistí, že i přes pokračující vyšetřování, je vrah nejen velmi důmyslný, ale také zdánlivě nepolapitelný. Může se nepravděpodobná dvojice detektivů – pragmatická a nohama pevně na zemi ukotvená Shanti a mysticky založený Cain se svou nevysvětlitelnou intuicí – ukázat jako pravý klíč k dopadení vychytralého vraha?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Art of Death , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt jako umění. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Peggy2711
30.07.2022 1 z 5

Začátek dobrý, pak ale horší a horší a ke konci už jsem si říkala, že to snad ani nedočtu, nezajímavé, nenapínavé, chvílemi úplně praštěné. Jakoby se autor snažil, co nejvíce šokovat, ale mnohdy to bylo laciné, předvídatelné a spíše k smíchu.

Petronela16
20.04.2022 3 z 5

Velmi pokľudný štýl detektivky mi napodiv vobec nevadil. Skôr mi vadilo to množstvo drog, ktoré sa valili na mňa z každej stránky.Celkom ma zaujal spôsob vraždy, to bolo take niečo nové, ešte som niečo take nepostrehla v mojom portfóliu prečítaných krvakov.
Nie je už ani veľmi čo dodať, mozno skusim ešte jeden od tohoto autora...no nesľubujem.Sčítané, podtrhnuté, taky priemer,kvitujem sem-tam nejaky ten pokus o humor, dufam, že to v ďalšom dieli nesklzne do červenej knižnice.


Staráknížka
11.04.2022 2 z 5

Zajímavý námět a zvláštní dvojice detektivů. Shanti má své dané představy a jen obtížně mění názor, má málo respektu k názoru jiných. Vincent je opravdu zvláštní. Tento druh umění - performence - zcela nechápu a nelíbí se mi, ale zřejmě se na něm dá docela dobře vydělat. Jinak nic zvláštního, přečtete a zapomenete.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrt jako umění v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Laurence Anholt
anglická, 1959
2019  67%Smrt jako umění
2020  69%Smrt na festivalu