Smrt na festivalu

Smrt na festivalu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442525/bmid_smrt-na-festivalu-ub3-442525.jpg 4 22 12

Vražda před zraky plného hlediště? Když charismatického frontmana skupiny Stigma Ethana Flynna zabije přímo na pódiu před 175 000 diváky elektrický výboj z kytary, podezření padne na Tyrona, jeho výbušné a agresivní dvojče. Vyšetřením vraždy je pověřen detektiv Vincent Caine a jeho partnerka Shanti Joyceová. Případ, který je svedl dohromady – mrtvá umělkyně nalezená ve skleněné kádi formaldehydu na vlastní vernisáži –, jim k Shantině zděšení přinesl u policie renomé nejpovolanější dvojice pro vyšetřování „ulítlých” zločinů v západní Anglii. A jen málo případů je ulítlejších než ten z festivalu v Glastonbury. Nesourodé duo vyšetřovatelů musí rozplést klubko chaotických výpovědí bodyguardů, milenek, zdrogovaných bedňáků a pochybných barmanek. Stopy vedou od mystického kopce Glastonbury Tor do somersetské vesničky Kilton, od jasnovidců vykládajících tarot k tajemnému textu ztracené písně. Dokáže Shanti se svým pragmatismem v kombinaci s Vincovou intuicí případ vyřešit? Je budoucnost největšího světového hudebního festivalu v ohrožení? A co se stane, když jsou dva profesionálové nuceni sdílet stan během horké letní noci?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Festival of Death , 2020


více info...

Přidat komentář

BlaV.
05.11.2022 4 z 5

přečetla jsem tento druhý díl, ale pokud ještě vyjde další, už si kupovat nebudu

Staráknížka
11.04.2022 3 z 5

Moje druhá kniha se Shanti a Vincentem. Líbil se mi popis festivalu a celkové atmosféry. Konec mi připadal dosti divný - plné mrazáky mrtvol. Shanti mě stále rozčilovala svými nářky a předem vybraným vrahem. Možná chyba v překladu, ale proč nazývá Vincentovu sestru " děvkou" když nejdříve vůbec neví kdo to je.


petra7309
14.12.2021 2 z 5

Zaujala mě obálka - vražda před zraky plného hlediště, říkala jsem si, jo, to bude zajímavé, prostředí hudebního festivalu, zase něco nového.
Kniha mě bohužel zklamala po všech stránkách. Ano, slovo odtažitý to dobře vystihuje, @alzbeta4340, také jsem se nemohla vžít do děje ani do postav. Vlastně jediná situace, která vyvolává emoce, je popis závěrečného koncertu, tam jsem to poprvé cítila, ale předtím s tím autor šetřil, byl jen popisný a nic z toho.
Shanti protivná, Vincent neukotvený, vyšetřování a ostatní činnosti probíhají jaksi mimochodem a až za popisem různých "hrůz a příkoří", které se dějí Shanti, děj není posunován vyšetřováním, ale spíše vedlejšími činnostmi a aktivitami, Shanti se zdá bezradná (i když implicitně vyplyne, že není).
A ten konec mě strašně zklamal, jak motiv, tak vrah, bylo to takové bezradné.
Ráda bych si od tohoto autora přečetla třeba román, přijde mi, že mu to sedí víc, než systematické a dynamické vyšetřování.
Po další knize už určitě nesáhnu.

alzbeta4340
26.04.2021 3 z 5

Moc jsem se nevžila ani do dvojice detektivů ani do podezřelých a svědků. Bylo to takové odtažité čtení - možná je to tím, že jsem nečetla první díl.

DvěTéčka
16.04.2021 3 z 5

Za zajímavý konec dávám 4 hvězdy!

Iki1
14.09.2020 3 z 5

Vykreslení prostředí hudebního festivalu je velkým kladem této knihy. Dějovou linku hodnotím jako hodně slabou, obzvláště konec s mrazáky mi přišel jakoby z jiného světa. To ty lidi nikdo léta nesháněl? Charakteristika hlavních protagonistů je také taková neslaná, nemastná. Takže celkově průměrné čtení pro ospalá víkendová odpoledne.

akinomV
25.08.2020 4 z 5

Pěkně vykreslené prostředí, vtípky hlavních postav a zápletka. I tak jsem ale postrádala nějakou jiskru, že se nemůžu dočkat, abych četla dál. Ale určitě se mi to líbilo víc než první díl. Tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat :-)

Fifth Element
09.08.2020 3 z 5

Za mě horší než první, Shanti se chovala jak arogantní slipka s žádnou špetkou sebereflexe a respektu vůči názorům druhých. Tohle byl rušivý prvek celé knihy a jedna vysvětlující věta téměř na konci ji fakt neomlouvá

Wabinka
28.07.2020 3 z 5

Velmi oceňuji hodně originální vraždu a prostředí festivalu,kde se vlastně celá kniha odehrává.Pokud hledáte poklidnou čtivou detektivku,hurá na ni.

Ulala
06.07.2020 4 z 5

Kniha mně mile překvapila. Showbyznys, láska, nevěra, trochu mystiky na hudebním festivalu, který je poznamenán vraždou. I to se může stát. Sice tam vidím trochu amatérismu v profesionálním přístupu, ale mně se kniha líbila a už mám nachystaný první díl série.

LukBook
28.06.2020 5 z 5

Pro mě parádní detektivka zejména díky zajímavým hlavním postavám a hudebnímu prostředí. Podíváte se do zákulisí festivalu Glastonbury a přitom se dočkáte i napínavého detektivního případu.

mikika
22.06.2020 4 z 5

slabší detektivní linku vydatně zachraňuje parádní vykreslení bláznivé atmosféry festivalu a ještě vtipnější špičkování hlavních postav než v předchozím díle.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány hudba

Autorovy další knížky

Laurence Anholt
anglická, 1959
2019  67%Smrt jako umění
2020  70%Smrt na festivalu

Kniha Smrt na festivalu je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce65x
Chystám se číst9x
dalších seznamech1x