Slovník lásky přehled

Slovník lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150318/bmid_slovnik-lasky-mTu-150318.jpg 4 72 72

Jak se vlastně dá mluvit o lásce, aniž by to znělo přihlouple nebo kýčovitě? Jak popsat něco, co s námi dennodenně mává, a nesklouznout k laciným klišé či cukrkandlovému patosu? Úspěšný americký autor David Levithan nabízí originální řešení: svůj román staví z komentovaných slovníkových hesel a postupně z nich rozvíjí příběh jednoho vztahu – od tápavých začátků přes období vrcholné zamilovanosti po nevyhnutelnou krizi a snahu o její zvládnutí. Výběrem jednotlivých hesel i svým elegantním a vtipným stylem přitom David Levithan vytváří půvabný a zvláštně podmanivý portrét typického milostného vztahu naší doby. Krátké, stručné, minimalistické, dojemné. Bittersweet love story.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Lover's Dictionary , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slovník lásky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

BetyN.
31.05.2022 4 z 5

Toto kniha nesedne každému, ale můj šálek kávy to rozhodně je! Romantický příběh formou slovníku? Originální! Útržky ze života dvou mladých lidí, kteří se do sebe zamilovali? Super! Filozofování o životě a hlavně lásce, někdy melancholické, jindy sladké a pozitivní? To přesně potřebuju číst! Knihu jsem si užila, je to sice vztahová jednohubka, ale díky formě a zajímavým myšlenkám má rozhodně přidanou hodnotu a stojí za to ji zkusit.

Starmoon
18.12.2020 4 z 5

Skvelý nápad, forma a rozsah, už len kvôli vymenovanému ma táto kniha veľmi lákala, samotný príbeh medzi riadkami (teda skôr medzi slovnikovými heslami) je však taký... Veď viete, stretnú sa dvaja príliš mladí a príliš zranení ľudia, ktorí si slobodu mýlia so svojvôľou, lásku s vášňou, záväzok s obmedzením... Nuž ako to teda môže dopadnúť.


kofina
21.11.2020 4 z 5

"Tahle slova se nakonec stanou pouhými odrazy, jimž chybí pocity, jež slova vyjádřit nemohou. Snažit se psát o lásce je v zásadě stejné jako se snažit, aby slovník zobrazoval život. Bez ohledu na to, kolik slov obsahuje, nikdy jich nebude dost."

Tohle byla taková příjemná jednohubka. Trošku ve mně vzbuzovala dojem, že Jan Němec si pro své Možnosti milostného románu vzal inspiraci právě tady.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2012 - YALSA Book Awards (Axel Awards)


Kniha Slovník lásky v seznamech

v Přečtených90x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených13x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst122x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech3x