Průzkumníci přehled

Průzkumníci
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216697/mid_pruzkumnici-216697.jpg 3 22 22

Sliv Dartunghuver série

< 2. díl

Sliv, zvláštní agent KFR, se snaží zjistit, pro koho pracuje a proč. S jistotou ví jen to, že „Konsorcium pro falšování reality“ je tajná mezinárodní organizace, která se snaží ovlivňovat lidské dějiny, a jejíž existencí závažně otřásl jistý den – 11. září 2001.

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha ?
Originální název:

Les Éclaireurs , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Průzkumníci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

engelbert
02.05.2023 3 z 5

Začal jsem až druhým dílem, chvíli mi tak trvalo, než jsem zjistil oč tu běží. Pokud bych měl vypíchnout nějaký základní pocit z této knihy, bude to zpocená zadnice od soustavného sezení při jednáních, schůzích, setkáních a komisích, ze kterých prakticky děj sestává. Dlouho jsem to měl za ekvilibristiku konspirátorských nadšenců, zvýrazněnou pochybami o zdroji finanční nezávislosti celé KFR. Toto bylo nakonec vysvětleno, konec mě i bavil. Ale cesta k němu byla jako dlouhá, zbytečná, nezáživná firemní porada.

woita
29.05.2022 3 z 5

Od prvního dílu vidím velký posun zaujmout čtenáře. Nezměnila se nijak povaha jak jsou knihy psány, spíše tím jaké téma bylo zvoleno pro falzifikátorskou činnost Sliva - "spiknutí" za 11.zářím a otřesné důsledky, které to vyvolalo ve světě i v základech KFR. Nadále je nám konenčně vyjevena pravda za cíly organizace. Kniha tedy dává hlouběji nahlédnout do zákulnisního politického dění po teroristických útocích, nastinujě vznik Al-Kaidy, ale téže reflektuje svou dobu, ve které papír a tužku postupně nahrazují počítače a internet.


beanstk
27.04.2015 5 z 5

Mně oproti ostatním hodnotitelům důraz na jeden příběh (USA vs Irák vs zbraně hromadného ničení) nikterak nevadí, naopak tím autor krásně dokumentuje, jak jednoduchá je v dnešní době mediální manipulace ... a otevřený konec přímo nabízí možnost třetího dílu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (25. 4. - 2. 5.)

25.04.2014


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Průzkumníci v seznamech

v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit2x