Slibuji ti, Annabelle přehled

Slibuji ti, Annabelle https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403788/bmid_most-lasky-v-parizi-zIw-403788.jpg 4 50 50

Přehnaná otcova přísnost donutí mladičkou Annabelle utéct z domova do Paříže. Tady prožívá nádherně bezstarostný čas, bohémská atmosféra města jí učaruje a navíc zde potká osudovou lásku, charismatického malíře Henriho. Do jejich životů krutě zasáhne válka. Henri odjede na frontu, Annabelle nemá peníze na vlastní obživu a ještě k tomu čeká dítě…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Echoes From Afar , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slibuji ti, Annabelle. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Morana107
16.07.2022 2 z 5

(SPOILER) Bohužel jsem knih na podobné téma četla vícero, aby mě zrovna tato dokázala nadchnout. Téměř totožný námět můžeme najít u Třpytivé hodiny od Iony Grey, který je o několik stupňů čtivější. Autorka tady úplně zbytečně popisuje sáhodlouze nudné prostředí a pak jen tak mimochodem zjistíme, že už se dali hlavní hrdinové dohromady. Takže jsem nedokázala Henriho ani pořádně poznat a najednou lup a je mrtvý, pak zase ne. Nejvíce zaujme sbližování Henriho a jeho dcery, ale jinak je kniha jen chabým pokusem o srdceryvnou bichli. Jedna hvězda za snahu a druhá za můj osobní vztah s Paříží, kterou jsem nedávno navštívila, takže jsem se díky knize nostalgicky vrátila na ona místa. Ale pro ty, kdo v Paříži nikdy nebyli, se dočkají pouze prázdných jmen míst, kde se odehrává stejně prázdný příběh s hlavními hrdiny bez výrazu.

martinaandulka
20.08.2020 5 z 5

Moc se mi kniha líbila,je tam romantická linka,občanská válka před druhou světovou ve Španělsku což jsem si rozšířila obzory a milý příběh,který není úplně dokonalí jako je život... .


sgjoli
21.06.2020 5 z 5

Měla jsem chuť na nějakou historickou romanci, a tak jsem v knihovně sáhla po této knize. Neměla jsem popravdě moc očekávání, což mi asi paradoxně pomohlo, protože jsem si tuto knihu nakonec velmi užila a přečetla ji vlastně skoro na jeden zátah. V rámci žánru je to určitě skvěle napsaný příběh. Melancholicky bolestivý, ale přitom krásný. Romantický, ale určitě ne přeplácaný kýčovitými hloupostmi. Nebo aspoň já ten pocit z toho neměla. Přišlo mi to tak akorát. Byť romantické příběhy nevyhledávám zas tak často, tak čas od času na ně dostanu chuť a tato kniha se mi trefila do noty a do momentálního rozpoložení. Dostala jsem od ní přesně to, co jsem chtěla - hodnotím tedy naplno. Je to strašně fajn pocit, když si v ten "správný okamžik" přečtete tu "správnou knihu".

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slibuji ti, Annabelle v seznamech

v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených6x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Tamara McKinley
britská, 1948
2000  86%Poslední valčík
2007  82%Letní bouřka
2008  85%Zaslíbená země
2010  80%Neúprosný žár
2002  85%Sasanka