Sixtinské spiknutí přehled

Sixtinské spiknutí https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214712/mid_sixtinske-spiknuti-214712.jpg 4 103 103

Při restaurování Michelangelových světoznámých fresek v Sixtinské kapli ve Vatikánu je objeven záhadný nápis. Nález vzbudí pozornost především církevních hodnostářů, kteří se snaží mysteriózní rébus vyluštit. Od toho okamžiku stíhá jedna záhada druhou.

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Sixtinische Verschvörung , 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sixtinské spiknutí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Adapa
30.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Opět typický Vandenberg, který přináší super tajemnou záhadu, která by mohla ohrozit samotné základy církve. Jem autor si s tím zase neumí poradit, dovést to ke čtivosti a neodfláknout závěr jako obvykle.

Zcela náhodně se objeví na Michelangelově malbě několik tajemných písmen. A celý Vatikán je kvůli tomu vzhůru nohama. Přichází nudné intriky, nudná tlachání a spousta pátrání v archivech.

Po několika týdnech, kdy si nejlepší řešitelé záhad neví rady s nápisem, přijde kardinál Jellinek na to, že se nápis musí číst pozpátku a dostávají tak jméno kabalisty, který se kolem roku 1280 setkal s papežem.

A vše je vzhůru nohama. Sebevraždy, spolupráce s nacisty, židovské zlato Vše zmíněno, vše se zdá slibovat bombastické odhalení A pak přichází klasický odfláknutý závěr.

No, donutilo mě to dost googlovat a pročítat wikipedii. Na volný víkend super čtení.

kalache
03.09.2021 3 z 5

...minimálně 5% textu jsou tituly papežských úředníků...


Corso
11.08.2021 4 z 5

Tajomstva v obrazoch milujem. A mam rad niektore knihy Vandenberga. Nehlcem ho an-blok, skor len take ceresnicky, rozumej, podla historickej doby. Faraoni a antika ma nevedia uputat. Mozno tym ze o tej dobe toho az tak neviem, a potom fabulaciu neviem ocenit a vychutnat pribeh. Takze pre mna su take pribehy ako Sixtinske sprisahanie, Akta Golgota, Piate evanjelium, Kopernikova kliatba. Preco to citam? Lebo v case ked este Brown nebol na pultoch, mali sme Vandenberga, Silvu, Harrisa. A pana Tragacika.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sixtinské spiknutí v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených161x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit2x