Signály z vesmíru přehled

Signály z vesmíru https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59427/mid_signaly-z-vesmiru-czx-59427.png 3 20 20

Oceánem světelných let série

1. díl >

Děj románu začíná v době, kdy je již přes třicet let odstraněno nebezpečí válek na Zemi. Všichni lidé se mohou plně věnovat mírové práci. Je zúrodněna Sahara i Arktida, odstraněny nemoci, lidský věk prodloužen na 200 let, Měsíc už je dávno využit geology a astrobiology, meziplanetární lety mají pravidelný jízdní řád a všichni vědci a lidé spolupracují na dílech, zaměřených k prospěchu lidstva. V této době je také objeven zmrzlý účastník Amundsenovy výpravy na záchranu Nobileho a z klinické smrti znovu probuzen k životu. Očima tohoto svědka dávných věků, Seversona, poznávají pak čtenáři všechny změny, jež Země a lidé prodělali. Cestují s ním na Měsíc a nakonecjsou svědky osmiletého letu na nejbližší obydlenou planetu jejíž signály, vysílané do vesmíru, svědčí o tom, ze tamní obyvatelstvo je asi na stejném stupni vývoje jako lidé na zemi v 50. letech 20. stol. Ale právě před dolétnutím rakety s lidmi ze Země hynou obyvatelé planety X v atomové válce, stávajíce se tak lidem na Zemi výstražným mementem: nezneužít nikdy vědeckého pokroku k ničení lidstva!.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Signály z vesmíru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Atuin
24.03.2024

sharik má pravdu, jisté je že člověk to prostě navnímá jinak než autor chtěl. Ani to dokonce nemám autorovi v rámci kontextu doby za zlé ( tolik ) .
Zaujaly mě pěkné, nebo líbivé ilustrace, které podrthovali celou tu atmosferu knihy. Neurazilo mě to natolik abych si nepřečetla druhý díl. V dětství jsem to neobjevila a dětskou knihu nebo knihu pro mládež mi to evokovalo.

sharik
05.07.2021

Opět téma vesmíru sjednoceného v míru díky vítězství socialismu a komunismu. Neuvěřitelným způsobem propagandistická scifi, ale když se nad to člověk povznese, je to děsná sranda. Škoda jen, že humor nejspíš nebyl autorským záměrem.


hubacek7605
22.12.2020

Kniha meho detstvi. Na zaklade posledniho objevu - signalu vysilaneho prave z teto oblasti mozna aktualnejsi,nez by se zdalo...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Signály z vesmíru v seznamech

v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit4x