Sex, víno a cigarety přehled

Sex, víno a cigarety
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356696/bmid_sex-vino-a-cigarety-Ud6-356696.jpg 4 91 91

Leona studuje třetí ročník antropologie v Praze a vypadá to, že kromě studia pro ni není nic důležité. Dokud nepotká Vlada. S ním se naučí dotýkat se hranic svých možností, jak v oblasti citů, tak i sexu, ale s postupujícím časem začíná tápat v tom, co je ještě možné ve jménu osudového vztahu snést… Příběh s lehkostí přenáší čtenáře do let nedávno minulých a s nesentimentální nostalgií oprašuje kouzlo studentského života tehdejších vysokoškoláků. Atmosféru roku 1994 dokresluje i popis každodenních drobností, jako je oblečení, parfémy, cigarety, káva, víno a jídlo… a právě díky těmto zdánlivým detailům kniha také voní a chutná.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sex, víno a cigarety. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Mon.CouCou
09.06.2023 5 z 5

(SPOILER) "Nesměj se mi! Jednou jsem potkal cikánku, žebrala, tak jsem jí dal stovku a ona mi vyčetla z dlaně, že 15. prosince 1998 potkám svoji osudovou ženu."
Do rukou se mi dostalo další čtení ze studentských let. Jak ukázka naznačuje, jde o knihu hlavně pro ženy, i když...:
"Ehm... podrobnosti ti povím po svatbě. Po zlaté."

Trošku jsem se této knihy bála, protože k cigaretám jsem nikdy cestu nenašla, ale do knihy to přesně pasovalo.
Petra má velmi osobitý styl (trošku bych ji přirovnala k Babinské nebo Monyové) a umí barvitě, až autenticky popisovat prostředí. Jako by vážně psala při studiu na VŠ. Všechny kamarádky mě bavily (našla jsem v nich i své známé) a Leona doslova uzrála, jako to víno. :-)
Navíc jsem byla ráda za nevšední závěr knihy.
Jde o lahůdku na jeden večer, každopádně nemůžu jinak, než doporučit.

Zuzulinka
18.05.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem četla již před několika lety, jen jsem si nemohla vzpomenout, jak končí a proto jsem si znovu přečetla. Všem doporučuji; kniha je velmi pěkná.


Myš007
27.01.2023 5 z 5

Od autorky jsem už četla "Šťastné a veselé" a teď marně přemýšlím, která z těchto dvou knih je lepší. Autorku jsem objevila náhodou a moc mě baví. Její knihy jsou pro mě takové to milé pohodové čtení. Minulý týden jsem dočetla jednu sice velmi zajímavou, ale velmi depresivní knihu a tak jsme to potřebovala proložit něčím "na uklidnění" a tohle bylo to pravé pohlazení po duši. A ještě ke všemu ty "devadesátky" - moje mládí :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sex, víno a cigarety v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených133x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených9x
v Knihotéce159x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x