Severka přehled

Severka https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393357/bmid_severka-PC0-393357.jpg 4 19 19

Děj knihy Severka se odehrává po listopadové revoluci roku 1989, kdy se opět svobodně mohl obnovit Junák a v jednom zapadlém pohraničním městečku se místní učitel rozhodne založit skautský oddíl. Sledujeme jeho vznik, získávání místních kluku, první schůzky a výpravy. Vše obalené do dobrodružného příběhu a prokládané časopisem, který vedoucí pro svůj oddíl vydává. Tento příběh byl rozepsán již v roce 1990, kdy začal vycházet na pokračování v časopisu Junák, i jako komiks. Ale netrvalo dlouho a autor knihu odložil. Jeho příznivci se jí dočkávají až nyní, po pětadvaceti letech.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Severka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

oskli
23.02.2022 5 z 5

Knihu jsem se synem četla asi před dvěma lety a zapomněla ji hodnotit. Mezitím jsme četli několik Foglarovek a vždycky si při tom vzpomněli na Severku. Včera jsem Severku a další autorovy knihy objednala synovi k narozeninám, tak rovnou dopisuji hodnocení. Kniha je totiž krásná! Bavily nás popisy her, zápisy z kroniky i zápisy z deníku. Myslím, že tohle musí pořád bavit všechny kluky.
Já pozitivně vnímám i to, že kniha je vložená do kontextu politického dění. Je fajn, když můžete s dětmi o minulosti mluvit. Paradoxně je to dnes zase hodně aktuální.

pepa4081
12.02.2022 3 z 5

Nejde o dobrodružný příběh. Jedná se o zápisy vedoucího z kroniky začínajícího skautského oddílu, prokládané zápisy z deníku jednoho člena. Jde tedy o autentické vyprávění, nic vymyšleného. Možná i v tom je kouzlo knihy. Velmi dobře se čte a mohu ji jen doporučit všem, komu je toto téma jen trochu blízké.
Velmi uspokojivé.


kokrokr
18.07.2021 3 z 5

Očekával jsem dobrodružný příběh o skautském oddílu a místo toho dostal instruktážní deník. Není to špatné, ale já se těšil na něco jiného. Chápu, že členové skautských oddílů budou dávat vyšší hodnocení než já.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Severka v seznamech

v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit6x