Skrytá tvár přehled

Skrytá tvár
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247665/bmid_serafina-skryta-tvar-247665.jpg 4 507 507

Serafína (R. Hartmanová) série

1. díl >

Ani štyri desaťročia udržiavaného mieru nepomohli ľuďom a drakom kráľovstva Gored k prehlbovaniu vzájomnej dôvery. Draci, schopní brať na seba ľudskú podobu, sa ako vyslanci zúčastňujú súdov a ako bytosti s neobyčajne prenikavým rozumom odovzdávajú svoju múdrosť univerzitám sťaby učenci a učitelia. Napriek tomu však pre nich ľudské emócie zostávajú záhadou a s blížiacim sa výročím vzájomnej dohody vzrastá napätie. Serafína Dombeghová sa obáva oboch strán. Ako neobyčajne nadaná hudobníčka sa ocitne na kráľovskom dvore, nanešťastie práve vo chvíli, kedy je za veľmi podozrivých okolností zavraždený člen kráľovskej rodiny a podozrenie padne na drakov. Dochádza k vyšetrovaniu a Serafína, vtiahnutá doprostred, sa musí spojiť s kapitánom Kráľovninej gardy, ktorým je nebezpečne vnímavý princ Lucian Kiggs. Popri spoločnom odhaľovaní náznakov sprisahania s cieľom zničiť mier, sa Serafína snaží uchrániť svoje vlastné tajomstvo. Tajomstvo tak strašné, že jeho odhalenie by ju mohlo stáť život. Mladá autorka Rachel Hartman vo svojom knižnom fantasy debute vytvorila bohatý, komplexný a úplne originálny svet. Serafínina strastiplná cesta k sebaprijatiu bude v čitateľoch doznievať ešte dlho po tom, čo otočia poslednú stránku.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Seraphina , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skrytá tvár. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (133)

Lennis
04.05.2024 5 z 5

Moc dobře zpracovaný svět s draky. Jen určeno pro dívčí část čtenářů. Chápu, že zde chybí napínavá akce jako v Eragonovi, ale autorka nekopírovala Paoliniho (četla jsem od něj 4 díly, ten nový zatím ne). Vytvořila vlastní svět s vlastními pravidly a kouzly. Hrdinka je zkrátka holka, žádný hrdina nebo budoucí válečník. Ani jsem to od ní nečekala.
Postavy dobře napsané, krásně pomalu rozpracovaný příběh se zápletkou a mnoha skrytými problematickými tématy dnešní doby. Nic není podáváno násilně ale jen tak mimochodem, aby to zapadalo do děje.
Uznávám, že zpočátku jsem trochu přeskakovala pasáže s popisem hudby, ale vleklejší děj mi opravdu nevadil. Příběhu to neubralo na kráse.
Co se týče romantické zápletky, označila bych ji za nepříliš důležitou pro příběh. Je dobře, že tam byla, ale důležitější vztahy v knize byly ty rodinné a přátelské.
Krásně strávené větrné odpoledne.

deedulka
30.12.2023 4 z 5

Zajímavě vymyšlený svět draků a lidí. Na můj vkus tam bylo až moc do detailů nimráno v zákonitostech hudby a působilo to nezáživně, ale když ji měla autorka v oblibě, tak to chápu. Byla to taková pohádka a doporučila bych ji spíše mladším čtenářům. Hlavní hrdinka byla okolnostmi donucena být odvážná. Princ byl zase ustrašený uplakánek, takže moc bodů si u mne nezískal.

Bylo to zajímavé čtení, ale čekala jsem trochu něco víc. Ještě navíc když knihu vychválil Paolini.


kate9326
01.09.2022 5 z 5

Moc pěkné, příběh zajímavý, dračí fantasy, jak napovídá obálka..
Sympatičtí hlavní hrdinové- Fina, Lucien /aka princ/
Co bych víc ubítala by byly delší kapitoly, trochu ala Tolkien, u fantasy to nikdy neškodí. Popisnost by mi taky nevadila. Je fakt, že kniha je na první pohled obsáhlá, ale jsou i obsáhlejší..kdo má rád tenhle žánr si nestěžuje :-))
pokud někomu nesedí, at si vybere něco jiného..

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2013 - YALSA Book Awards (William C. Morris YA Debut Award)


Kniha Skrytá tvár v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených765x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených55x
v Knihotéce258x
v Chystám se číst205x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

draci

Autorovy další knížky

Rachel Hartman
americká, 1972
2013  76%Příběh draků
2015  71%Dračí posel