Schody do nebe přehled

Schody do nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98041/bmid_schody-do-nebe-N5b-98041.jpg 4 485 485

Sedmnáctiletá Žaneta nemá zrovna na růžích ustláno. Volba strojírenského učiliště se ukazuje jako vyloženě nešťastná a dospěje až k vyloučení, spolužáci, zvláště poté, co do třídy přijde nový kluk a velký „boss" Robin, ji šikanují, nevlastní otec je čím dál víc dotěrnější. Žaneta citově strádá, snad jen Marek, pacient ze sanatoria pro dlouhodobě nemocné, skýtá jakousi naději... Všechno však zkomplikuje právě Robin. Teprve o prázdninách, které Žaneta stráví s nevlastní sestrou na chalupě, najde nejen velkou lásku, jež by vůbec nemusela být pouze prázdninová, ale i sama sebe. Otevírá se jí cesta k osamostatnění v podobě prvního zaměstnání, najde schody, které vedou ke skutečnému životu. 2. vydání... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Schody do nebe. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

Nermal
22.01.2023 4 z 5

Čas od času si střihnu nějakou retro-oddechovku, většinou od Lenky Lanczové. Napsala jich hodně, a tak si snažím vybrat nějakou ještě nepřečtenou. Dýchne na mě romantika starých časů.
Stejně tak i tady - příběh holky, která (protože má dobrý základ) se popere se startem do života po svém. Nechybí škola, letní láska, atd. Dobře se to čte a spraví vám to náladu. Klasika.

Květinka008
10.01.2023 4 z 5

V pubertě mě tahle "lanczovka" minula. Nyní přišla jako vyřazená z knihovny a v první polovině se mi nelíbila - říkala jsem si, že je to taková moderní Popelka, které jen všichni ubližují... Potom se to nějak zlomilo a dočítala jsem jedním dechem. Holka se nakonec se vším dobře poprala a patří pro mě do skupiny holek z románů Lanczové, ke kterým bych chtěla domů nahlédnout po letech, jak dopadly :-)


dews
13.12.2021

Jsem věrná čtenářka LL a čtu ji asi od 12 let, ale Schody do nebe jsem nějak v raném věku přehlédla, nebo co. S chutí jsem si ji přečetla asi ve třiceti a od té doby už... No mockrát . Žanetě jsem fandila a Petr byl velký sympaťák. Robin byl prostě frajírek, Nela namyšlená kráva, otčím debil... a tak dále .

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Schody do nebe v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených1 155x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených15x
v Knihotéce176x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech5x