Saeculum přehled

Saeculum https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232021/bmid_saeculum-651b0a8988906.jpg 4 583 583

Podtitul: Uprostřed lesů začíná boj o život... Strávit pět dní v hlubokém lese a zkusit žít jako ve středověku vypadalo jako výborný nápad. Bastian by si však tento zážitek v klidu odpustil. S účastí na výpravě souhlasil jen kvůli své lásce Sandře. Parta dobrodruhů se vydává na cestu i přesto, že místo, kde chtějí tábořit, bylo kdysi prokleto. Staré povídačky o tom, že kdo do lesa vstoupí, nevrátí se už zpět, nikdo nebere vážně. Během první noci přijde prudká bouře a z tábora zmizí první člen výpravy. Zbydou jen podivné vzkazy vyryté do kůry stromu. Když se ho ostatní vydají hledat, začnou bloudit. Pak se ztratí další z nich…Jak velkou udělali chybu, když nebrali varování vážně? Nechá je les odejít?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Saeculum , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Saeculum. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (175)

may_s_knihovnou
04.06.2023

(SPOILER) Skvěle napsaná kniha. Bastian mi byl už od začátku celkem sympatický, Sandra zas tak moc ne. Nadchlo mě čtivé zpracování, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Této knize rozhodně dávám 5/5 a rozhodně ji doporučuji!
Zezačátku jsem si myslela, že Georg nebo Paul jsem kamarádi Simona, nebo dokonce že je jeden z nich přebarvený Simon. Konečné rozuzlení bylo dokonale promyšlené, Iris si mě získala svých chováním.

Allia
27.12.2022 4 z 5

Za mne velmi čtivě napsané. Lehčí forma, přece jen je to pro mladší ročníky, ale i tak s precizním vykreslením postav a jejich psychologie. Začátek se může zdát takový lenivý, ale mě vcelku i bavil a neodradil :-) Téma larpu je velice zajímavě zvolené a mne velice bavilo, co se týče zápletky, tam se držím trochu v pozadí, přece jen tak dokonale naplánovat danou věc, aby se nic nepokazilo (a co si budeme namlouvat v normálním životě se skoro vždy něco pokazí :D), tak to prostě beru s větší rezervou, ale to nemění nic na tom, že jsem se bavila a knihu jsem přečetla skoro jednou dechem :-) (lépe řečeno jak čas dovilil :-))


Venny345
16.12.2022 3 z 5

Téma knihy, se kterým jsem se setkala poprvé. A musím říct, že bylo přinejmenším zajímavé… Děj knihy ubíhal rychle, byl nenáročný, přesně takový, jaký moje hlava potřebovala.
Takže pokud hledáte knihu, u které můžete vypnout, tak tohle je ona, pokud toužíte po hlubokém literárním zážitku, tak ji raději vynechejte. :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Saeculum v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených726x
ve Čtenářské výzvě104x
v Doporučených66x
v Knihotéce304x
v Chystám se číst381x
v Chci si koupit87x
v dalších seznamech8x