Rytířka z Voračova přehled

Rytířka z Voračova https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140155/rytirka-z-voracova-140155.jpg 2 17 17

Milostný román z 15. století. Rytíř Hynek z Lužic je jako člen diplomatického poselstva krále Jiřího z Poděbrad zajat Turky. Jeho snoubenka Johana z Voračova, půvabná a zároveň nebojácná dívka, se vydává z Čech po jeho stopách. Sama se však po mnoha dobrodružstvích ocitá v rukou brutálního valašského knížete Vlada III. Tepese. Podaří se jí uniknout pověstnému Draculovi? Osvobodí svého snoubence Hynka? Dramatický milostný příběh ze středověkého Balkánu, plný krutostí, intrik a vášní, budete číst až do konce jedním dechem. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rytířka z Voračova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Finvarra
28.08.2021 3 z 5

A mně se to líbilo. No ano, sypala se jedna událost za druhou, ale musím uznat, že některé zvraty mě překvapily. Docela jsem se u knihy i zasmála. Není to zkrátka žádný přeslazený román, nenajdete tam zdlouhavé a důmyslné popisy. A určitě si na konci knihy neřeknete "ach, to byla krása". Mně na odpočinek posloužila dobře.

čef
21.06.2021 2 z 5

Zpočátku jsem ještě knihu bral jako takovou upocenou fantasy odehrávající se v paralelním světě, trochu snad podobnému tomu našemu z 15. století. Posléze vyšlo najevo, že autor schovaný za ženský pseudonym vyflusl něco, co se spíše podobá škváru, napsaného z čirého zoufalství blížícího se konečného termínu nakladatelství MOBA. Navíc bylo čím dále tím více jasné, že autor rozumí psychologii žen jako pověstná koza petrželi, což je zřejmé i ze zdejších komentářů. To se prostě nedá doporučit ani jako četba před spaním po těžkém drinku.


pegasek
15.02.2021 3 z 5

Asi do pulky knihy jsem se musela do cteni nutit,ale jelikoz nenechavam knihy rozectene,tak jsem cetla dal a chybu jsem rozhodne neudelala.Pribeh byl rozhodne zajimavy a nepredvidavy.Poustim se s chuti do dalsiho dilu :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rytířka z Voračova v seznamech

v Přečtených34x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x