Ruka na zrkadle přehled

Ruka na zrkadle https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269182/ruka-na-zrkadle-269182.jpg 4 70 70

Neuveriteľne vierohodný príbeh o živote po živote. Skeptička sa snaží zosúladiť to, čo vie, s tým, čo vidí. Príbeh lásky. V roku 2004 Max Besler, manžel Janis Heaphy Durhamovej, zomrel na rakovinu pažeráka vo veku 56 rokov. V čase trúchlenia sa Heaphy Durhamová začala stretávať s fenoménmi, aké nikdy nezažila: s blikajúcimi svetlami, otvárajúcimi sa a zatvárajúcimi sa dverami. Hodinové ručičky zastali na 12.44, čo bol presný čas Maxovej smrti. Potom sa však udialo niečo alarmujúce, čo nadobro zmenilo jej život. Na prvé výročie Maxovej smrti sa na kúpeľňovom zrkadle z ničoho nič objavil odtlačok ruky z poprašku. Je to neuveriteľné, ale podobné obrazce sa objavili aj na druhé a tretie výročie Maxovej smrti. Bolo jasné, že ide o niečo nadprirodzené. Tak sa začala cesta Heaphy Durhamovej vedúca k transformácii jej duchovnosti, ktorá navždy zmenila jej spôsob nazerania na realitu. V jej priebehu sa autorka rozprávala s vedcami a s ľuďmi praktizujúcimi duchovný život. Objavila, že hranica medzi týmto a oným svetom nie je vôbec pevná a že tieto dva svety môže premostiť láska.... celý text

Literatura světová Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Hand on the Mirror


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ruka na zrkadle. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Souteska
18.01.2022 5 z 5

Knížka pro ty, které zajímá téma života po smrti, komunikace se zemřelými, propojení vědy a duchovna. Autorka mi zpočátku přišla jako nesympatická kariéristka, co na můj vkus až příliš mluvila o svém životě. Nezajímají mě její memoáry, ale duchové, že:-)
Ale musím říct, že když se tím člověk probere, dostane kniha docela grády. Z ambiciózní novinářky se stane zvídavá důchodkyně, která na základě vlastních neuvěřitelných zážitků po smrti manžela bádá, cestuje, hovoří s vědci zabývajícími se parapsychologií, dumá nad souvislostmi s kvantovou fyzikou (ve smyslu duchovní svět je vyšší fyzika, které jen nerozumíme).
Autorka pokládá otázku, proč je "nadpřirozeno" stále cosi nepatřičného, o čem se mluví a píše v rozpacích, i když velké množství lidí tyto zážitky má.
Založila jsem si spoustu stránek a odkazů k dalšímu bádání. Pokud hledáte další odborné autory a zdroje (např. Dean Radin, psycholog zkoumající tzv. jevy psí), zde je najdete v hojném počtu.
Tyto odkazy na další možnosti bádání uvedené v textu považuji za největší plus celé knihy.
Také bylo sympatické, jak paní autorka získala díky duchovním zážitkům širší životní rozhled a zdála se mi nakonec lidštější, vnitřně bohatší a "hlubší", než byla před všemi těmito událostmi.

hammond.75
11.11.2021 5 z 5

Kniha Ruka na zrcadle pojednává o mostě mezi tímto a oním světem a o tom, že je možné prohloubit svou intuici tak, aby člověk vnímal spoustu znamení od svých již zemřelých blízkých. Autorka se svěřuje, že se nejprve styděla zveřejnit všechny své zážitky a příhody, aby nebyla označena za blázna, ale postupně se setkává s mnoha významnými lidmi a zjišťuje, že vůbec není se svými zážitky sama a že oni její poznatky považují za běžné. Popisuje svůj životní příběh, svou duchovní cestu po smrti milovaného manžela Maxe - nejprve žal, potom strach, když se začínají dít zvláštní věci - zvuky, pohybující se koberec, různé stopy, blikající světla, poté přichází úžas, když si začíná uvědomovat, že jsou to znamení a nakonec i naději, že naší fyzickou smrtí život nekončí. Je to nádherný lidský příběh, který pohladí po duši.


dalya
08.11.2021 5 z 5

Na knize se mi nejvíce líbily doložené fotky, které dodaly jiný pohled na celou knihu. Celkově se zajímám o to, jestli ještě něco existuje něco nadpřirozeného a myslím si, že tahle kniha je přesně to co jsem hledala. Do poloviny knihy byla dějová linka super, pak už to trochu vázlo, ale i tak si myslím že je to super kniha. Koho takové věci zajímají a baví, tak si myslím, že si knihu užije a něco si i z ní odnese.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ruka na zrkadle v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených3x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit14x