Rozbúrená voda přehled

Rozbúrená voda
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372407/bmid_rozburena-voda-XMP-372407.jpg 3 42 42

Ellen Whartonová, úspešná interiérová dizajnérka, sa teší na návštevu svojej činorodej matky architektky a napriek varovaniam meteorológov odletí za ňou do New Yorku. Odlet z Londýna má ešte jeden utajený cieľ – dôležité osobné stretnutie. Keď udrie hurikán, sedemdesiatštyriročná Grace Madisonová aj napriek dcérinmu naliehaniu odmietne odísť z bytu, ktorý sa nachádza v centre evakuačnej zóny. Svoj omyl uzná, až keď sa s Ellen po pás vo vode brodia k policajným člnom. Britský investičný bankár Charles Williams cestuje do New Yorku pracovne. Dúfa však, že sa stretne aj so svojimi dcérkami, ktoré tam žijú s jeho nádhernou bývalou manželkou. Po zúfalom hľadaní ich napokon nájde v úkryte so stovkami ďalších obetí hurikánu. Mladá lekárka Juliette Duboisová pracuje na pohotovosti. Keď v nemocnici počas živelnej pohromy náhle zlyhá generátor, odhodlane bojuje o životy pacientov. Študenti Peter Holbrook a Ben Weiss si spoločne prenajali lacný byt v zdevastovanom dome. Chlapci sa zásobili potravinami a vzrušene očakávajú blížiaci sa hurikán. Keď hrozí spadnutie budovy, musia sa rozhodnúť, či zostať, alebo sa vrhnúť do rozbúrenej vody. Chaos a zmätok si vyberú svoju daň na ľudských životoch, milovaných ľuďoch i majetku. Mesto a jeho obyvatelia bojujú s prírodnou katastrofou obrovských rozmerov.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Rushing Waters , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozbúrená voda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

knihovniceS
22.08.2021

Rozbouřené vody
Autorku mám ráda, ale tuto knihu jsem odložila po několika stranách. Je mi líto, nemám ráda katastrofy ani v knihách. Věřím, že je kniha dobrá, ale ne pro mne. Nehodnotím, chyba je ve mně.

klarkys
15.12.2020 4 z 5

(SPOILER) Myslím, že zamotat do předvídatelného děje hurikán byl skvělý nápad. Jinak nevím, čím by se kniha lišila od jiných. Strašně mi lezla na nervy Grace, zpovykaná bohatá sobecká nána, která svou sebestředností ohrozila životy záchranářů i své dcery....Škoda, že autorka věnovala tolik prostoru linii s Grace a Ellen, mnohem víc mě zajímaly osudy Juliette, Seana, Giny a Charlese....Tak snad příště :-)


Jaromi870
08.08.2020 5 z 5

Kniha se mi četla výborně. I když byl děj předvídatelný, tak spojení s hurikánem a jeho následky se mi velmi líbilo.
Je to zatím má první kniha od D. Steel, jelikož jsem to dlouho odkládala, ale určitě ne poslední.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9.4. - 22.4.)

09.04.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rozbúrená voda v seznamech

v Přečtených58x
v Doporučených4x
v Knihotéce67x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit9x

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino