Řeka života a smrti přehled

Řeka života a smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503244/bmid_reka-zivota-a-smrti-81H-503244.jpg 4 48 48

Je schopný, oblíbený, obdivovaný. A najednou je jedné deštivé noci roku 1995 mrtvý. Středoškolský učitel Šen Ming vede v Šanghaji poklidný a úspěšný život, dokud smrt jeho studentky nerozpoutá sérii nešťastných událostí vedoucích až k jeho smrti. Počet vražd ovšem i potom neustále narůstá, policie bezmocně tápe, a přestože nikdo nepochybuje, že mezi vraždami existuje pojítko, řešení proklouzává všem mezi prsty. Kdo zavraždil Šen Minga? Kdo připravil o život jeho studentku, snoubenku a řadu přátel? Když začne šest let po Šen Mingově smrti v jednotlivých případech figurovat malý chlapec, který sotva nastoupil do školy, všichni se jen obdivují jeho bystrosti a vědomostem. Někdy je zkrátka snadnější uvěřit, že náhody a zázraky existují. Převtělování, další životy... to jsou přece všechno jenom babské povídačky. Nebo snad ne?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řeka života a smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Ennie
10.12.2023 4 z 5

Není to úplně jednoduché čtení, ale právě tím se mi to líbilo. Oproti klasickým krimi příběhům to přineslo jiný prožitek. Velmi oceňuji seznam postav na začátku, protože občas jsem si nebyla jistá, kdo je kdo. Párkrát jsem se musela vracet i o pár stran zpět. Knížku bych si ale ráda přečetla znovu, bavil mě příběh i styl vyprávění.

iv.ča
28.07.2023 5 z 5

Pěkně napsaná kniha. Člověk si musí zvyknout na čínská jména a vyznat se kdo je kdo,ale stojí to rozhodně za to.


evickakyticka
12.12.2022 4 z 5

Bylo to zajímavé. Pokud připustíte, že je možné "stěhování" duší. Občas se mi tempo příběhu zdálo příliš rychlé, nakonec jsem si zvykla. Na co si ještě čtenář musi dát pozor, jsou jména. Není lehké se orientovat v podobnosti a ještě si srovnat souvislosti. Nevadilo mi trochu listovat nebo se vracet v ději. Co je ale nejzajímavější, je čínská kultura, která jde při čtení nejvíce cítit. Úcta k člověku, malebné přirovnání i celková atmosféra knihy.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (48. týden)

24.11.2019


Knižní novinky (43. týden)

20.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řeka života a smrti v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

čínská literatura thrillery

Autorovy knížky

Cchaj Ťün
čínská, 1978
2019  73%Řeka života a smrti