Sluneční bouře přehled

Sluneční bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119126/slunecni-boure-119126.jpg 4 540 540

Rebecka Martinssonová série

1. díl >

Na podlaze kostela v severním Švédsku leží mrtvé a rituálně zmrzačené mužské tělo. A na noční obloze mezi vločkami padajícího sněhu tančí polární záře. Rebecka Martinssonová se po letech vrací do svého rodného městečka Kiruny. Kdysi musela toto místo za dramatických okolností opustit a odejít do Stockholmu, kde pracuje jako daňová poradkyně. Nyní se vrací zpět, aby pomohla své dávné přítelkyni Sanně, jejíž bratr byl hrůzným způsobem zavražděn v kostele náboženského společenství, které kdysi založil. Krásná a zranitelná Sanna potřebuje Rebecčinu pomoc, aby se očistila od podezření, jež na ni padlo po bratrově smrti. Rebecka se ocitne před nelehkým úkolem. Při hledání vraha se bude muset vypořádat nejen s policejními postupy, ale bude nucena čelit i dohadům kolujícím uvnitř uzavřené a vyděšené komunity. Bude muset zapátrat hluboko ve své paměti a ve svém svědomí, aby se postavila čelem k temnému tajemství, které za sebou v Kiruně zanechala a které je ukryto pod rouškou všeobecného mlčení.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Solstorm , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sluneční bouře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (104)

ujira
11.11.2023 4 z 5

Severské drama s náboženského prostředí s detektivní zápletkou. Nu což, i seveřanky umí psát detektivky sugestivně, neotřele a čtivě a nevadí převaha ženských postav, nepůsobí zde plytce a lehký feminismus neuráží. A hlavně prostředí bývá okouzlující a ten bílý sníh změkčuje veškeré zlo a halí lidskou špínu klidnou pokrývkou.

moudivlacek
23.09.2023 4 z 5

První a velmi zajímavé setkání s touto autorkou a určitě ne poslední.
Advokátka Rebecca jede pomoci do rodného města, kde leta nebyla. Má pomoci své bývalé kamarádce Shanně, která je podezřelá z vraždy bratra kazatele Viktora. Vesnice je silně pod vlivem církevní kongregace. Nikdo nechce nic říct, samotná Shanna se chová divně. A i když na Rebecku zde hodně tlačí její minulost, je rozhodnuta odhalit vraha. A také prolomit "ticho" místních. Ale určitě to chce každý??
Kniha je od začátku velmi čtivá, pro mě bez hluchých míst. A i když to není velká krvárna od začátku do konce, bavila mě. Konec není jednoznačný, ale to není někdy ani život sám.


tami1
17.07.2023 4 z 5

Případ Rebecky mě bavil. Osvěžující námět a spousta podezřelých přidávala knize na čtivosti. Rebecka je velmi sympatická. Pár vyšetřovatelů se snaží a opravdu chce zjistit pravdu, ne si jen honit triko. Malinko mi dělaly problém jména, já si je prostě nejsem schopná zapamatovat, takže se pokaždé vracím. Přebíhání v ději z přítomnosti do minulosti je taky trochu chaotické.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sluneční bouře v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených784x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených21x
v Knihotéce268x
v Chystám se číst161x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech4x