Lodní ranhojič přehled

Lodní ranhojič
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238842/bmid_lodni-ranhojic-238842.jpg 4 119 119

Ranhojičova pouť série

< 2. díl >

Lodní ranhojič 2. vydání. Pokračování bestselleru Ranhojičova pouť. Druhý díl trilogie, jejíž děj se odehrává v dramatických historických kulisách 16. století. Hlavní hrdina Vito de Campodia, poté co našel své předky v Anglii, odjíždí jako lodní lékař do Nového světa, aby splnil nejen přání zemřelého strýce, ale aby vyslyšel hlas svého srdce a našel milovanou dívku. Prostřednictvím dramatické cesty, na které vzdoruje nepřízni osudu v podobě přepadení piráty, ztroskotání lodi a zajetí, se dozvídáme zajímavé dobové reálie. Dobře napsaný historický román, dokonale ilustrující historické události 16. století, námořní plavby, lékařské metody, expanzivní otrokářskou politiku Evropanů v nově objeveném světě.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Der Chirurg von Campodios , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lodní ranhojič. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Arev122
30.09.2023 4 z 5

Taková dobrodružná " pohádka", ale se smutným koncem. Hlavnímu hrdinovi Vitovy se vše zázrakem vyplnilo: složil zkoušky na ranhojiče, nezabili jej a jeho přátelé ani piráti a ani utečení černoši , přečkal strastiplnou cestu po moři a našel svou lásku. Ale neskončilo to happy endem.

Alma-Nacida
04.07.2022 3 z 5

Oddechovka v historickém hávu, čtivá, poněkud předvídatelná, jakmile odhalíte, že se šťastné náhody budou kumulovat. Ale řemeslné je to slušné, zrelaxuji se tedy i u dalšího dílu ;) Víc než tři to nemá, tak to dám. ;)


Babo
27.08.2019 4 z 5

I druhý díl se mi líbil. Při čtení jsem měla pocit návratu do mých mladých let.Je to takový dobrodružný román . Hlavní hrdinové se ocitli mezi piráty , přežili ztroskotání ,aby se nakonec vrátili zpět do Anglie. Ale na jak dlouho ?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lodní ranhojič v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených182x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených13x
v Knihotéce132x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit10x