Psychologie osobnosti přehled

Psychologie osobnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436730/bmid_psychologie-osobnosti-y5u-436730.jpg 3 22 22

Monografie shrnuje nové poznatky o hlavních tématech psychologie osobnosti: temperamentu, rysech, inteligenci, sebepojetí, motivaci a vývoji osobnosti. Pozornost je věnována též otázkám osobní pohody a duchovního rozměru života. Do knihy je zařazeno i téma zcela nové: lidské ctnosti a silné stránky charakteru. Důraz je kladen na vývoj v oboru za posledních pětadvacet let. Každá kapitola je uvedena krátkým historickým exkurzem a výčtem poznatků, které jsou v dané oblasti považovány za základní, následuje rozbor a kritické zhodnocení vývoje v dané tematické oblasti. Autorský kolektiv tvoří přední odborníci české a slovenské psychologie, kteří se výzkumu osobnosti věnují. Publikace je proto sestavena s hlubokou znalostí problému a jednotlivé kapitoly reflektují osobní témata jejich autorů. Přes svou vysokou odbornost je kniha napsána srozumitelným a čtivým jazykem, a osloví proto i zájemce o osobnost z řad širší veřejnosti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Psychologie osobnosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

elli_llie
22.06.2022 4 z 5

Samotná kniha jako vhled do psychologie osobnosti nestačí - na úkor některých tak trochu zbytečných kapitol (např. o historii) chybí konkrétní teorie osobnosti. Na druhou stranu je zde velmi dobře zpracovaná kapitola o inteligenci a motivaci.

Tohru-
14.06.2022 2 z 5

Knihu som si radšej ku skúške kúpila a priebežne si v nej zvýrazňovala dôležité veci, ináč by sa z nej naozaj nedalo učiť. Neučilo sa mi z nej však veľmi dobre, bolo to trochu príliš teoretické a stručné, chýbali mi tam komplexnejšie vysvetlenia.


hu_87
21.05.2020 3 z 5

Jak se to vezme. Knížka je svým způsobem obsáhlá, avšak z mého pohledu se často probírají úplně zbytečné věci (třeba z historie, kde se informace týkají jenom roků a jmen) a to podstatné se pak ztrácí.
Neučilo se mi z tý knihy vůbec dobře. Navíc tomu nepřidává ani fakt, že ve většině kapitol se vůbec nebere v potaz přehlednost a o nějakým tučně zvýrazněným písmu si můžete nechat jenom zdát.
Nevím. Mnohem lepší a přehlednější je podle mě Říčan.
Samozřejmě je tu pár zajímavých kapitol (zvl. o motivaci).
Tak jako tak, doporučuju jiný knihy. K učení rozhodně. Přehlednost poznatků není podle mě silnou stránkou týhle knihy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Psychologie osobnosti v seznamech

v Přečtených33x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech7x