Pryskyřice přehled

Pryskyřice https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454162/bmid_zivica-29X-454162.jpg 4 341 341

Pryskyřice je silný příběh o lásce mezi lidmi, o věrnosti a starostlivosti – někdy velmi přehnané. Je to také děsivé zúčtování s obavou ze ztráty, o paranoie a nemyslitelné krutosti. Pro rodinu Harderových existuje pouze bezpodmínečná láska. Žijí poklidným životem v lesích na malém ostrově Head. Avšak otec a manžel již v životě zažil mnoho ztrát a nechce připustit další. Snad se mu jednou podaří svých přízraků zbavit. Třeba tím, že zavraždí svou matku, nebo nahlásí smrt vlastního dítěte. Nechá se týrat ženou. Nebo ho jeho noční můry, kterých se nemůže zbavit, pohltí úplně. Jak se asi malému dítěti vyrůstá ve světě, kde je všechno vzhůru nohama, kde dobro je zlo a vzápětí naopak, kde temnota je světlo a mrtví ožívají? Dítěti, které nesmí s nikým mluvit. Dítěti, které je před „zlým“ okolním světem dobře ukryto?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

Harpiks , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pryskyřice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (125)

tamara1351
19.05.2024 5 z 5

Shoduji se také s většinou čtenářů.Velmi zajímavé,neodložitelné i přes morbidnosti a nechutnosti,které jsou podány tak laskavě a citlivě,protože zde se šílenství mísí s láskou,etické a mravní zákony se stírají vlivem strachu z osamění i opuštění a hlavní hrdina vytváří normy nové ,pokřivené svým šílenstvím.

Baruska.ska
07.05.2024 5 z 5

Parádní psychologický thriller. Logický, uvěřitelný, napínavý, čtivý a neodložitelný až do konce.


LuckaK.088
25.04.2024 5 z 5

Psychologický thriller, který vás vtáhne do čtení hned první větou a těžko se odkládá. Příběh Jense Haardera, jehož svět neutvářely stejné systémy a pravidla jako u většiny ostatních lidí. Člověka, který až příliš miloval svou rodinu a přírodu, a jehož fascinovala pryskyřice, která pro něj v sobě skrývala něco zároveň uzdravujícího, smrtícího i ochranného. A mezi tím vším stojí jeho dcera - tichý, učenlivý a osamocený pozorovatel.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2016 - Glasnyckeln (Skleněný klíč)


Kniha Pryskyřice v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených396x
ve Čtenářské výzvě90x
v Doporučených43x
v Knihotéce256x
v Chystám se číst241x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech3x