Prvotní výkřik přehled

Prvotní výkřik https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49184/bmid_prvotni-vykrik-Us2-49184.jpg 4 14 14

Léčba neurózy. Radikálně nový přístup k psychologickému myšlení – Prvotní terapii. Osobní historie neurotických pacientů poskytují dokumentované důkazy o eliminaci duševních i tělesných poruch. Prvotní výkřik je knihou, která převrátila svět psychoterapie naruby a změnila životy mnoha lidí. Byl to počátek tří dekád výzkumu, ze kterého vzešla dosud nejpokročilejší, vědecky podložená terapie.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Pragma
Originální název:

The Primal Scream , 1970


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prvotní výkřik. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Radimka
16.08.2023 2 z 5

Četla jsem kdysi, přišlo mi to dost divný. I když dnes se zase jedná populární psychometodu. Já bych z toho naopak zešílela.

Měnící
02.10.2018 5 z 5

Ve své době přelomová a nesmírně přínosná kniha. I dnes stojí za přečtení. I když jako jediná metoda mi nepřijde dostatečná. Přijde mi to trochu do sebe uzavřené. Pro práci s traumatem je v dnešní době celá řada dalších metod pracujících na psychologické i fyzické úrovni.


pavel8153
16.03.2018 5 z 5

Knihu jsem přečetl jedním dechem. Autor má psychoanalytický výcvik a ve své knize jde ještě dál. Popisuje samotný proces léčení a osvětluje velmi rozumně období, kdy se v mozku a v osobnosti tvoří celý náš život, naše životní nastavení. Navíc se opírá i o konkrétní výsledky, hmatatelné, kdy vysvětluje výskumy, kdy se vyléčeným pacientům zlepšuje nejen dýchání ale i tělesná teplota. V knize uvádí i úspěšné léčení homosexuálů :-) to by v dněšní hyper ultra korektní době některá individua nerozdýchali. Kniha je velkým pomocníkem abychom pochopili proč jednáme jak jednáme, proč tak jednají druzí a co asi cítí. Přiznám se, sám jsem jeho metodu jednou aplikoval na kamarádce, kdy jsme úspěšně znovaprožili její strach z babičky. Člověk žasne jaké scény se vyjeví. UPOZORŇUJI že je to celkem nebezpečné a klienta to pak odrovná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prvotní výkřik v seznamech

v Přečtených14x
v Doporučených1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit6x