Probuzení přehled

Probuzení https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444428/bmid_probuzeni-Wid-444428.jpg 4 323 323

Hřbitovní královna série

< 6. díl

Poslední díl série o Hřbitovní královně. Jmenuji se Amelia Grayová a povoláním jsem restaurátorka opuštěných hřbitovů, která žije s mrtvými. Anonymní dárce si mě najal, abych provedla obnovu Loubincového hřbitova, místa, kde svoje tajemství pochovávají bohatí a mocní. Před čtyřiceti lety zmizela beze stop desetiletá holčička. Její duch se nyní probudil a žádá po mně, abych zjistila pravdu o její smrti. A jedině já vím, že byla zavražděna, takže bych měla vraha vydat spravedlnosti. Avšak vodítka, která sleduji – vtíravá melodie a hrob neznámého batolete, mě vedou k několika podezřelým, z nichž opravdu nemám dobrý pocit. Po celé generace patřila k charlestonské elitě i rodina Devlinových. John Devlin, s nímž jsem donedávna chodila, se k tradicím i očekáváním, pojícím se s jeho původem, sice kdysi obrátil zády, ale teď zjevně opět zaujal své právoplatné místo a zasnoubil se s další příslušnicí místní smetánky. Rodinná tajemství z něj činí spojence dost sporného. Když mě moje pátrání přivede k bráně honosného sídla jeho rodiny, musím si položit otázku, zda se z kdysi milovaného muže nestal můj smrtelný nepřítel... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Awakening , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Probuzení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (83)

Veromika
12.04.2024 5 z 5

Rerading, při prvním čtení jsem hodnotila plným počtem hvězd, nyní dávám 4,5. Série byla dobře ukončená, i když i tady byl nějaký potenciál. Občas si říkám, jestli jsem tehdy četla stejnou sérii, když se tak moc liší hodnocení, ale asi to je tím, že dřív jsem četla hodně young adult, a tato série mi občas taky tak přišla. Dnes se i můj vkus na knihy trochu změnil.

anibeni
22.01.2024 5 z 5

Celou sérii hodnotím kladně - bylo to pohodové a přitom pro mě napínavé čtení, u kterého jsem se sice nebála, ale zaujaly mne jednotlivé díly kvůli tomu, že se vždy odkryla část z rodinné historie samotné Amelie.. Některý díl byl slabší, jiný byl lepší, ale za mě celkově se tato série povedla.


Holanka
22.01.2024 3 z 5

Celou sérii Hřbitovní královna mám moc ráda. Miluji hlavní postavy i příběh samotný s poměrně originální zápletkou. Ačkoliv komentáře u minulých dílů nejsou vždy zrovna povzbudivé, mě to neodradilo a sérii jsem si zamilovala. A z minulých dílů jsem byla opravdu nadšená.
U tohoto dílu se musím přiklonit k názorům v komentářích. Celý příběh se mi zdál buď o ničem nebo přeplácaný, nahuštění. Nějak mi to nesedí. Ani z konce nejsem moc nadšená, přijde mi zvláštní a uspěchaný. Takový nijaký. Je to jeden z těch konců, u kterých máte pocit, že to autor spíchnul za deset minut na holení, což je veliká škoda, protože tuhle sérii miluji...

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (5. týden)

26.01.2020


Knižní novinky (4. týden)

17.01.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Probuzení v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených459x
ve Čtenářské výzvě74x
v Doporučených27x
v Knihotéce275x
v Chystám se číst181x
v Chci si koupit75x
v dalších seznamech7x