O krok pozadu přehled

O krok pozadu https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262396/bmid_o-krok-pozadu-262396.jpg 4 283 283

Sedmý díl série případů komisaře Wallandera. Tři mladí lidé si nasadili paruky a kostýmy z osmnáctého století a v nich slaví slunovrat. Netuší ovšem, že je někdo pozoruje. Muž ve stínu vyčkává a oslava záhy skončí. Na policejní stanici v Ystadu panuje letní klid. Náhle však přijde šokující rána ve svém bytě je zavražděn jeden z kolegů. Kurt Wallander, který vede vyšetřování, je nucen pátrat v nejniternějších tajemstvích respektovaného kolegy. Mimo jiné nalezne fotografii mladých lidí v kostýmech. Po odhalení jejich identity se letní klid promění v děsuplnou noční můru. Wallander, jenž se vzpamatovává z otcovy smrti a zároveň čelí nepříjemným zdravotním problémům, je na stopě vrahovi. Jeho jediným vodítkem je fotografie ženy, kterou, jak se zdá, ve Švédsku nikdo nezná. Někde se pohybuje bezohledný vrah a Wallander je v pátrání stále o krok pozadu. Henning Mankell (nar. 1948) pochází ze Stockholmu, vyrůstal však na různých místech ve Švédsku. Působí jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak především v Mosambiku, kde vede divadelní soubor Avenida a píše stranou evropského ruchu. Jak sám říká, žije jednou nohou ve sněhu, druhou v písku. Na začátku devadesátých let vytvořil postavu komisaře Wallandera a napsal o něm sérii knih, které ho proslavily po celém světě. Kromě série o Kurtu Wallanderovi vydal Host Mankellův detektivní thriller Číňan (2009; česky 2011).... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O krok pozadu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (62)

mila2411
30.10.2023 5 z 5

Sedmička je hodně depresivní. Vraždy mladých lidí, Wallanderovi není dobře, má všeho plné tuby a času moc nezbývá. Vše opět tak jak se mi to líbilo už 6x. Osobní rovina (tatínek, dcera), vyšetřování s uvěřitelnými prostředky, krůček po krůčku. Sedmička je určitě co do kvality vyprávění šťastné číslo.

alca-212
25.01.2023 5 z 5

Kniha mě bavila od začátku do konce, jasných pět hvězd :-)


Bakana
25.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Nedávám 5*, protože za půl roku už si určitě nebudu vybavovat děj a knížka zapadne mezi ostatní detektivky. Přesto byla dobrá. Trochu mi vadilo Wallandetovo chronické nedospání a ten dekompenzovaný diabetes. Nevím, v jaké psychické formě je člověk schopen být (a ta je pro vyřešení 8 vražd určitě důležitá), když se nachází v tak špatném fyzickém stavu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha O krok pozadu v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených425x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených12x
v Knihotéce170x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech7x