Za úsvitu přehled

Za úsvitu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529993/bmid_za-usvitu-65a123b676139.jpg 4 15 15

Na břehu řeky Calumet je nalezeno tělo muže, který byl podle všeho zavražděný rituálním a velmi brutálním způsobem. Addie Bissetová, detektiv z chicagského oddělení vražd, hledá pomoc u svého přítele doktora Evana Wildinga, univerzitního profesora a forenzního sémiotika. Evan ale není jediný expert, který se má na vyšetřování případu podílet a spolupráce nepřináší očekávané výsledky. Evan postupně odkrývá symboly a stopy, snaží se rozluštit a správně interpretovat vzkazy psané runovým písmem. Z rébusů, které vrah přezdívaný Vikinský básník zanechává, je jasné, že obětí bude přibývat. Zpočátku policie a Evan tápou, zda si vrah své oběti vybírá proto, aby jimi uctil bohy, nebo zda je trestá za spáchané hříchy. Když se jim konečně podaří motiv odhalit, zjišťují, že je v ohrožení i Evanův život. A tak začíná závod s časem, který se verš po verši krátí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

At First Light , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za úsvitu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Rosse
12.05.2024 4 z 5

Mimo případ lehce nahlédneme i do soukromého života Addie, která se potýká s pohrdáním vůči ženám od svých kolegů/nadřízených.

Na druhé straně máme vševědoucího Evana, který když něco neví, hned si zjistí a později vás omráčí svými vědomostmi.

Ty dva spojuje silné přátelství, které by možná jednoho dne mohlo přejít v něco víc.

I když kniha na první pohled působí originálně, při čtení jsem měla pocit, že na příběhu vlastně zas tak nic originálního není - kromě runových hádanek. Každopádně, Addie a Evan v knize hodně vynikají. Diky nim si, podle mě, čtenáři sérii zamilují.

Místy mě nudily zdlouhavé myšlenkové pochody a mnoho informací o Vikingských tradicích a Evanova “výzkumu až jsem z toho měla fakt plnou hlavu a navíc mi to vlastně k ničemu ani nebylo. Pro příběh to asi důležité bylo, ale podle mě se to dalo hooodně zkrátit.

Naopak velké plus = čtivost! + autorka nám nabízela hned několik možných “tipů na vraha, nicméně byla jsem vedle jak ta jedle.
Závěr mě překvapil!

Věřím, že fanoušci detektivek/thrillerů si přijdou na své. Jen je potřeba se obrnit před množstvím informací, které se vám autorka (Evan) budou pokoušet naládovat do mozku.

Mé hodnocení: 3,8*/5*

papajapa
02.05.2024 5 z 5

Od knihy jsem nevěděla co čekat. A mile mě překvapila. Téma hodně zajímavé a musím přiznat, ze vraha jsem tentokrat netipla.


ArwenAragorn
27.04.2024 3 z 5

60%

Evan:
...Řešení hádanky v jakékoli podobě bylo balzámem pro srdce i duši. Každá záhada měla řešení, na každý rébus existovala odpověď. Zbývalo jen najít správný klíč a uvést vesmír do pořádku.
________________________________________________________________________
Chytrá detektivka, ale musím se trochu přiklonit k hodnocení Paja1709. Luštění hádanek, zanechaných vrahem, týkající se hlavně run a Vikingů bylo příliš podrobné a mě docela nudilo. Děj se dost vleče, teprve ke konci nabere tempo. Evan se svou jestřábí slečnou a Addie se mi líbili.
Doporučím i tak, protože to, co mně vadilo bude zase někomu připadat atraktivní.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Dokonalé městečko, Šašek a další knižní novinky (11. týden)

10.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Za úsvitu v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených17x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

2024  79%Za úsvitu