Sekera a skála, meč a žár přehled

Sekera a skála, meč a žár https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97873/bmid_sekera-a-skala-mec-a-zar-ofJ-97873.jpg 4 55 55

Meekhánská Říše zahrnuje mnoho národů, ale má i mnoho nepřátel. Naštěstí však i Horskou stráž, která na Severu v boji s nepřáteli dokáže téměř nemožné. Ovšem dodržování neobvyklých kmenových tradic Yatecha z jižního kmene Issarů vede k tragédii… Robert M. Wegner dokázal vytvořit originální magický svět fantasy i napínavé akční scény tak, že za jednu z povídek obdržel prestižní cenu Janusze A. Zajdla. Vzbudil však nadšení nejen mezi literárními kritiky, ale především mezi polskými čtenáři, kteří ho neváhali přirovnat k nejúspěšnějším tvůrcům moderní fantasy – Stevenu Eriksonovi a Joeu Abercrombiemu. Mimořádný úspěch povídkového souboru na polské scéně se samozřejmě neobešel bez pokračování, druhý svazek série vyšel o rok později a je chystán i v českém překladu.... celý text

Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Opowieści z meekhańskiego pogranicza: Północ - Południe , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sekera a skála, meč a žár. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Turlogh
26.12.2023 4 z 5

Dobře napsané fantasy příběhy. Jediné co mi na tom trochu vadilo, bylo mnoho různých hrdinů a také střídání prostředí z různých částí kontinentů a s úplně jinými hrdiny. Howgh.

AnoMANder
28.01.2022 4 z 5

Velmi zajímavý svět rozdílných národů. Příběhy o Horské stráži parádní, jiné trochu slabší. Autor umí skvěle vyprávět, vtáhnout čtenáře do děje. Bitevní scény jsou top.
Knize ale chybí hodně mapa, takhle jsou příběhy zasazeny jen do světových stran.


Badger
07.02.2021 3 z 5

Dva příběh- ten první o horské pěchotě hlavně historická bitva pri spomalující postup daleko početnějšího nepřítele...to prostě nemělo chybu , kolosální zážitek.Ten druhý- tajemný zahalený bojovník ten zaujme asi většinu, jeho kultura a k čemu ho donutí, taky zajímavý, ale konec mi nevzal..... možná se jednou mrknu i na západ s jihem...spisovatel vytvořil svět co stojí za zájem..!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sekera a skála, meč a žár v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených8x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech3x