Příběh mého života přehled

Příběh mého života https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479947/bmid_pribeh-meho-zivota-ahj-479947.jpg 5 21 21

Helen Kellerová (1880–1968) se narodila jako zdravá holčička do dobré americké rodiny, ve druhém roce života ji však náhlá nemoc připravila o zrak i sluch. Ani všudypřítomné ticho a tma jí ale nemohly zabránit, aby se do života ponořila naplno a s pomocí obětavé učitelky Anne Sullivanové ukázala světu sílu lidské odvahy a odhodlání. Ve své autobiografii, poprvé vydané v roce 1903, Helen popisuje události, jež ji provázely během prvních 22 let života. Pozdější uznávaná autorka a zastánkyně všech znevýhodněných a utlačovaných barvitě líčí každodenní radosti, pronikání do tajů jazyka a řeči, trnitou cestu vzdělání vedoucí až na vysněný Harvard, i přátelství s mnoha význačnými osobnostmi své doby. Paměti Helen Kellerové jsou svědectvím o naplněném životě a působivým portrétem jedné z nejobdivuhodnějších žen 20. století.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: , Malvern
Originální název:

The Story of My Life , 1903


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh mého života. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

elexmil
22.01.2024 5 z 5

Stejně jako u Nalezeného světla - zůstává mi v paměti i po mnoha mnoha letech

Lofda
26.01.2023 4 z 5

O Helen Kellerové jsem se dozvěděla náhodou, bylo to v rámci "školení" Přátelská místa a pak jsem v knihovně zahlédla tuto knížku.. Byť napsáno již před 120lety, poselství asi opravdu zůstane věčné. Ještě pořád neuvěřitelný příběh dívky, která chtěla žít jako všichni ostatní. Pořád nedokážu pochopit, co všechno musela zvládnout, být hluchoslepá a přitom tak prožívat život. A nepřestává mě fascinovat, jaká zmiňuje jména osobností. Lidí, co považovala za přátele. I když ten Alexander Graham Bell vlastně dává smysl ;-)


vlkcz
28.07.2022 5 z 5

Tahle kniha by měla být povinná pro všechny, kdo si stěžují, jak je k nim život nespravedlivý. Pro všechny, kteří mají "objektivní" důvody, proč něco nemůžou. Pro lidi, kteří se zabývají vzděláním nejen handicapovaných. Jejich začleňováním do společnosti.
Výpověď obdivuhodné ženy, která přes svůj komplikovaný osud dokázala mnohem víc, než většina těch, ke kterým byly sudičky příznivěji nakloněny. Přitom v celé knize není snad jediné slovo hořkosti. A navíc je to většinou psáno velmi poeticky.
Podobné čtení člověka vždy hodně nabije.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

07.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příběh mého života v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst79x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech3x