Příběh Arthura Truluva přehled

Příběh Arthura Truluva https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535731/bmid_pribeh-arthura-truluva-660feb7293e15.jpg 4 560 560

Mason série

1. díl >

Citlivý román o třech lidech, kteří po prožité ztrátě hledají cestu z osamělosti k novému štěstí. Vdovec Artur se seznámí s problémovou dospívající dívkou Maddy, která se snaží vyhnout škole a raději tráví čas na hřbitově. Právě tam chodívá Artur každý den, aby si při obědě popovídal se svou zesnulou ženou a popřemýšlel o někdejších životech dalších mrtvých. Zrodí se přátelství, které oběma pomůže vystoupit z izolace. Arturova schopnost reagovat laskavě a pozitivně na jakoukoli rozčilující věc, kterou Maddy řekne nebo udělá, mu vyslouží přezdívku Truluv. Společně s Arturovou všetečnou sousedkou Lucille vytvoří neobvyklou milující rodinu, která je živoucím důkazem toho, že nejvzácnější momenty v životě jsou ještě krásnější, když je s někým sdílíme.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , Kontrast
Originální název:

The Story of Arthur Truluv , 2017


Interpreti: Libuše Švormová , Oldřich Vlach , Denisa Barešová
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh Arthura Truluva. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (148)

parvitas
12.05.2024 5 z 5

Máte radi knihy s dobrým začiatkom a koncom, ktorý vás chytí za srdce? Knihy, ktoré sú neskutočne ľudské? Ako Muž menom Ove, Olive Kettridgeová, či Zapomeňte na neděli a aj mnohé iné.
Chcela som túto knihu predávať, ale nakoniec si ju nechávam. Je tak láskavá, že ma trochu aj rozplakala... ale chcela by som si ju niekdy prečítať znovu.
Priatelia sú rodina, ktorú ste si vybrali sami. Nič nie je pravdivejšie ako táto veta. V knihe je nádherne opísané medzigeneračné priateľstvo medzi 17-ročnou outsiderkou Maddy a vyše 80-ročným Arthurom a jeho všetečnou susedkou Lucille, učiteľkou na dôchodku. Všetci stratili niekoho blízkeho a tak potrebujú dobro a malé láskavosti. Niekedy veľa spraví chutný obed, či darované koláčiky, alebo čas určený na vypočutie toho druhého.
Atrhurov zvyk chodiť na cintorín v čase obeda k manželkinmu hrobu ma dojímal. Jeho strata bola pomerne čerstvá, cítil ju tam a aspoň takto si ten pocit blízkosti chcel udržať.
Páčilo sa mi, keď sa zastavil pri jej "susedoch" a vnímal záblesky z ich životov.
Susedka bola tiež veľmi osamelá a na sklonku života začala dúfať v lásku, keď sa k nej vrátil jej milý zo stredoškolských čias (a nie, nebol to Arthur). A nakoniec Maddy, ktorá túžila len po tom, aby ju niekto miloval...
Spolu trojica vytvorila veľmi nepravdepodobnú rodinu, ktorá napodiv celkom spolu vychádza. Majú v sebe veľa súcitu a pochopenia k slabostiam.
Všetci by sme mali menej súdiť a viac počúvať.
Príbeh o priateľstve, šťastí, láskavosti, štedrosti, odpustení, čestnosti, humore, bezpodmienečnej láske, ale aj o strate, zmene a o starnutí. O skutočnom význame rodiny. Ja som si Príbeh Arthura Truluva zamilovala a zo srdca ho odporúčam aj ďalej.
P.S. A idem si zohnať knižku o Lucille, ktorá dostala svoj priestor v samostatnom románe...

haannyys
12.04.2024 4 z 5

A mně se to líbilo. Asi jde i o to, v jakém životním období vás kniha potká. Faktem je, že knížka může na někoho působit ploše, nicméně je plná ztrát, nálezů, pochopení, odpuštění, smíření, životního nadhledu a humoru. Doporučuji teda nejít jen "po ději", ale po sdělení. A přitom je to napsané lehce, přečíst se to dá hned. Zasloužené čtyři hvězdičky.


V.Lenka
06.04.2024 4 z 5

Milá knížka, dosud jsem nečetla nic, k čemu bych to mohla přirovnat. Kniha vyznívá pozitivně a myslím, že dokáže povzbudit i zvednout náladu. Četba mne bavila. Ráda bych si přečetla i ten další díl i Muže jménem Ove, ke kterému knihu hodně čtenářů přirovnává.
EDIT: Možná přeci jen bych to mohla přirovnat ke knize Až na ten konec dobrý, kde bych pojítko viděla téma smrti, transgenerační porozumění, pozitivní vyznění knihy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (30. týden)

25.07.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příběh Arthura Truluva v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených710x
ve Čtenářské výzvě183x
v Doporučených61x
v Knihotéce273x
v Chystám se číst437x
v Chci si koupit71x
v dalších seznamech6x