Dvanáctka přehled

Dvanáctka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356841/mid_dvanactka-QJF-356841.png 4 401 401

Přechod série

< 2. díl >

V mezinárodním bestselleru Přechod vytvořil Justin Cronin nezapomenutelný obraz apokalyptického světa, v němž celý americký kontinent zachvátí tajemná „upírská“ infekce. Ve Dvanáctce se příběh vrací do roku Nula. Nakažení lidé se mění ve vraždící nesmrtelná monstra a chaos a zmar postupně ovládá jedno město za druhým. Uprostřed vylidněného světa přežívají zbytky těch, jimž se dosud nákaza vyhnula. Těhotná lékařka Lila, válečný veterán Kittridge a dospívající April se setkávají uprostřed zkázy, aby zjistili, že nejsou úplně sami…Ve sto let vzdálené budoucnosti zatím Amy a její přátelé bojují o přežití posledních potomků lidstva. Jejich nepřítel se však změnil: prvních dvanáct infikovaných totiž usiluje o mnohem víc než jen o povraždění posledních živých bytostí na Zemi.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

The twelve , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvanáctka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (84)

Laf
21.03.2024 4 z 5

Byla jsem z knihy trochu zklamaná. Očekávala jsem, že kniha bude pokračovat, kde skončil první díl, ale místo toho děj skočil zase na začátek, kdy všechno vypuklo. Líbilo by se mi to víc, kdyby děj v knihách šel víc za sebou než na přeskáčku. Navíc je v příběhu zahrnuto tolik postav, že je těžké se orientovat, kdo je kdo. Nejlepší z celé knihy byl závěr, kde se to rozjelo, jinak po celou knihu se to vleklo až na pár akčnějších momentů. Pokračování, i přes všechny zápory, se mi poměrně líbilo. Mohlo to dopadnout hůř :)

rick6410
24.03.2023 4 z 5

Druhý diel nás vrhne do nového prostredia, a to päť rokov po prvej knihe. Autor nadstaví nové otázky o tom, čo sa behom tej doby stalo, a zároveň podrobnejšie preberá hlavných "upírov". Opäť tvrdím, že kniha sama osebe bola slabšia, ale celá trilógia tvorí úžasný post-apokalyptický príbeh.


klmonkaa
25.01.2023 5 z 5

Druhé pokračovanie série Prechod som čítala trochu dlhšie, bolo to trochu rozvláčnejšie, ale celú dobu ma to držalo v napätí a modlila som sa za všetkých hrdinov, aby prežili, pretože väčšina z nich mi bola veľmi sympatická.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (1. - 7. 5.)

01.05.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dvanáctka v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených556x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených34x
v Knihotéce348x
v Chystám se číst215x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech11x