Pravidla péče o dřevěné podlahy přehled

Pravidla péče o dřevěné podlahy https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231601/bmid_pravidla-pece-o-drevene-podlahy-xpN-231601.jpg 3 99 99

Sebevědomý skladatel Oskar, autor světově proslulých Variací na jízdní řády tramvají, je tak trochu pedant a puntičkář. Přesto nalezne odvahu poprosit svého bohémského kamaráda (a mj. také neúspěšného spisovatele), aby se mu nějakou dobu staral v jeho po všech stránkách dokonalém domově o kočky. V bytě uklizeném tak, že by zde šlo jíst z podlahy, mu zanechává manuál a na každém kroku nalepené papírky s instrukcemi, jak s čím zacházet a co dělat. Když spisovatel na druhý den ráno nachází na podlaze malou skvrnu, rozhodne se (jak už bývá jeho zvykem) samozřejmě udělat to nejhorší, co v dané situaci může – sám skvrnu zkusí odstranit. A pak už nic na světě není takové jako předtím… Debutový román Angličana Wille Wilese nominovaný v roce 2012 na National Book Award v kategorii „Objev roku“ v sobě mísí typický britský černý humor s gradovaným napětím, za které by se nemusel stydět lecjaký thriller.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Care of Wooden Floors , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pravidla péče o dřevěné podlahy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Placinecka
15.06.2020

Do ruky se mi kniha dostala náhodou. Hodně netradiční příběh, tak absurdní, až se mi zdálo, že by se vlastně mohl přihodit každému z nás. Styl psaní hodně vylepšoval trochu jednoduchý příběh. Jestli to, co se v knize odehrálo, vůbec lze nazvat příběhem. Docela milá, průměrná, oddechovka, která místy překvapí, sem tam pobaví a občas nutí k přeskakování odstavců. Autora asi ale ještě v budoucnu vyzkouším.

ivana02
02.06.2020 4 z 5

Zvláštní kniha, která nebude pro každého. Je trošku absurdní, ale to já mám ráda. Zajímavá a originální, pro milovníky neotřelého čtiva.


DragonflyT
26.04.2019 1 z 5

(SPOILER) V knihkupectví jsem si řekla, že kniha s takovým názvem a obrázkem kočky bude jistě hodně vtipná. Ale už po prvních stránkách jsem zjistila, že ne. Že bude kniha o dřevěné podlaze, to by člověk očekával... Ale že bude o chlapovi, který se vlastně každý den opije a něco zkazí - nečekaně zpravidla polije podlahu vínem - tak to bylo hodně slabé. Poté, co umřela paní uklízečka, to už bylo při nejmenším podivné... Nazvala bych to jedním velkým zklamáním.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pravidla péče o dřevěné podlahy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených131x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x

Autorovy knížky

Will Wiles
britská, 1978
2015  55%Pravidla péče o dřevěné podlahy