Záhada run přehled

Záhada run https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450510/bmid_zahada-run-bFv-450510.jpg 4 10 10

Vikingská dívka Alva je cílevědomá, zvědavá, chytrá a odvážná. Nejvíc ze všeho touží po tom, stát se vyšetřovatelkou jako její strýc Magnus. Chce to tak moc, že se za tajemnou záhadou vydává uprostřed noci do hor, jen v doprovodu svého věrného vlka Fenrira. Jestli chce něco dokázat, nesmí se bát, přestože se v horách toulá nebezpečný zločinec. Alva si musí poradit s tajemnými runami, se zlou čarodějkou a s neznámými cizinci, musí čelit zášti, nepřátelství a chamtivosti a zdolat ledové hory. A hlavně musí být na místě činu první! Jenomže to, co objeví, vyvolá jen další otázky… Odhalí nakonec zločince a najde záhadný poklad?... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Riddle of the Runes , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada run. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

broskev28
16.03.2023 3 z 5

Pěkná, oddechová knížka. Po Vikingu Vikovi trochu zklamání, ale ten se nadstandardně povedl, takže soudím, že příběh Alvy, její skotské maminky Brianny a strýčka Magnuse by se mohl našim malým čtenářkám líbit. Pro mě nejlepší byl ovšem vlčí kamarád Fenrir.

Avinea
08.01.2023 4 z 5

Příjemné čtení napsané pro čtenáře 10+, četla jsem jako podstatně starší, když se mi knížka jako dárek k nákupu jiných knih dostala do ruky. Je to dobře napsaný příběh, s dívčí hrdinkou se určitě čtenářky mohou v myšlenkách ztotožnit. Autorka je historička, takže napínavý příběh ochutila věrohodnými vikinskými reáliemi a děti si tak mohou zároveň osvojit termíny jako jarlové, karl, jména vikinských bohů i se dozvědět, jak to tehdy asi mohlo vypadat. Za příběhem je základní slovníček pojmů, které se v textu vyskytují. Evidentně podle náznaků ke konci knihy se připravuje druhý díl, kdy Alva bude pátrat po svém otci. Mladším i větším čtenářům doporučuji jako nenáročné příjemné čtení.


š.m.i.k
07.06.2021 4 z 5

S příběhem jsem neměla problém, pro věkovou skupinu 10+ to bylo zajímavé i zábavné, místy se to ale hodně vleklo... Kniha by mohla být myslím o třetinu kratší aniž by obsahově utrpěla.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (37. týden)

06.09.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Záhada run v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených14x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Janina Ramirez
britská, 1980
2020  74%Záhada run