Potulný apatykář přehled

Potulný apatykář https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404514/bmid_potulny-apatykar-BnO-404514.jpg 3 45 45

Je to dobrák od kosti a obr – zato mozek má příliš malý. Se speciální lékárnickou skříní na zádech musí poprvé od smrti svého otce táhnout sám od jedné vesnice k druhé a nabízet tinktury a léky – a lidé ho přitom často ošidí, neboť neumí číst, psát ani počítat. A pak se najednou objeví záchrana v podobě vykutáleného, všemi mastmi mazaného chlapíka, který sice nemá nohy, ale zato má bystrý a pohotový rozum...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: ekniha , Brána
Originální název:

Der Balsamträger , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Potulný apatykář. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Argony
03.01.2024 1 z 5

No proč tohle někdo překládal, to mi hlava nebere. Věřila jsem Gertrudě, že se jí její záměry podaří. Kapitoly s ní mi přišly nejzajímavější.

JaniMa
27.09.2023 3 z 5

Před časem jsem přinesla domů 2 knihy o apatykářích. První (Vandrovní apatykářka) jsem přečtla záhy a byla jsem velmi zklamaná. Přečtení komentářů u tého knihy jsem v očekávání další katastrofy pozbyla chuť do apatykářského čtení a přemluvila jsem se knihu přece jen zkusit až nyní. Bylo to zlé? Ne, tak, jak jsem čekala.
Autor sestavil konzumovatelné komediální vyprávění, které nevyžaduje příliš pozornosti, a přestože se tu určité scénáře opakují a humor není zrovna inteligentní, číst se to nechá. Na druhou stranu, kdo se knize vyhne, o nic moc nepřijde.


TetaEli
28.03.2023 1 z 5

Když si pořizuji knížku, na kterou nemám osobní reference, většinou je mým rádcem právě Databáze knih. Tentokrát nevím, proč jsem se osvědčeného postupu nedržela... Byla to VELKÁ chyba. Naprotosto se ztotožňuji s komentářem uživatelky Metla, jen s tím rozdílem, že já jsem se nějak přemohla a dílko dočetla, od strany 200 si už nechcete vydloubnout oči a navštívit terapeuta, ale už si počkáte, jak že to vlastně dopadne. Knihu bohužel vlastním, ale bylo by mi stydno někomu ji darovat, je to škoda i do knihobudky. Je to taková pěkná paralela k současnému kultu sociálních sítí - krásný přebal, obsah nula. Hvězdička je za informace o houbách a bylinkách.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. týden)

03.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Potulný apatykář v seznamech

v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených1x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit8x