Posledný chirurg přehled

Posledný chirurg https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294262/mid_posledny-chirurg-SoW-294262.jpg 4 25 25

Vo svojom najnovšom románe rozvíja Michael Palmer napínavý príbeh obetavého lekára čeliaceho bezohľadnému psychopatovi, ktorý povýšil vraždu na druh umenia. Doktor Nick Garrity, chirurg a veterán z bojov v Afganistane, úspešne zápasí s posttraumatickou stresovou poruchou a poskytuje nezištnú lekársku pomoc bezdomovcom vo Washingtone a v Baltimore. Popritom neúnavne pátra po Umbertovi Vasquezovi, najlepšom priateľovi, ktorý mu zachránil život pri samovražednom atentáte a z ktorého sa stal po návrate do USA bezdomovec. Pred štyrmi rokmi ho totiž povolali na tajnú vojenskú misiu a odvtedy ho nikto nevidel. Michael Palmer aj tentoraz obohatil svoje dielo o podrobnosti z lekárskeho prostredia, psychiatrie, politiky i tajných služieb, ktoré poznajú iba zasvätenci.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

The last surgeon , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posledný chirurg. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Eeve
10.09.2021 4 z 5

Napätie, zaujímavý príbeh, stále aktuálna téma terorizmu, trochu politiky, vládnych spravodajských agentúr, sympatický hrdina, jeho nemenej sympatickí spoluhrdinovia, veľa vrážd (či vlastne nevrážd), trocha krvi, a skvelé finále. Pre mňa thriller s lekárskou tematikou štandardnej kvality :) Lekárskym záležitostiam sa tentokrát venuje priestoru pomenej, i keď hlavný hrdina je lekár, ale to vôbec nevadí, okrem vyššie uvedených tém sa tu sústreďuje pozornosť hlavne na posttraumatickú stresovú poruchu, čo je nemenej dôležitá téma, a málokedy popisovaná. Ja som si to užila.

pch1976
18.05.2021 1 z 5

Slabé, žádné napětí, zvrat.


muchomurka
24.03.2017 4 z 5

Váhala jsem, jaké dát hodnocení a nakonec se přikláním spíše ke 4 než 3 hvězdičkám. Příběh měl spád a náboj, ale přesto mi tam něco chybělo. Velmi jsem si oblíbila hlavní hrdiny, ale jak kdyby jich tam bylo málo, jenom to klouzalo po povrchu. A co mě vyloženě štvalo, to byly kapitoly o vráždách paka Kollera. Přišly mi zbytečné a nechutné.
V souhrnu jsem však spokojená a těším se na další autorovy knihy.
A co mě vytáčelo úplně nejvíc - hrubky, chyby, překlepy v textu. Ale za to nemůže autor, nýbrž editor, pokud ho teda kniha vůbec měla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Posledný chirurg v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit5x