Poslední vlak do Helsingøru přehled

Poslední vlak do Helsingøru https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448059/bmid_posledni-vlak-do-helsingoru-C4z-448059.jpg 4 83 83

Devatenáct noirových povídek oceňované dánské autorky. Příběhy se odehrávají v současné Kodani a Heidi Amsincková v nich svým čtenářům servíruje skvělou kombinaci duchařiny a černého humoru. Navíc se v každé povídce, jejichž hlavními postavami jsou buď bezohlední nebo osamělí lidé, kteří mají co skrývat, skrývá hlubší poselství, které vede čtenáře k zamyšlení.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

Last Train to Helsingør , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední vlak do Helsingøru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

aljoska83
15.04.2024 4 z 5

Dlouho jsem nečetla povídkovou knihu, tak jsem si to užila. Nic moc strašidelného tam sice nebylo, povídky jsou krátké, takže končí dřív než by se člověk mohl začít bát.

eraserhead
24.01.2024 3 z 5

Sbírka krátkých, převážně znepokojivých než vyloženě strašidelných, příběhů. Zaujalo mě, jak jsou prosté, přímočaré a jednoduché, přesto působivé a s hezkou atmosférou. Vlastně nejsou nijak originální, ale přesto zaujmou svým podáním. Jako by člověk sledoval některé díly starých dobrých Příběhů ze záhrobí. Až v děkovačce se odhalí, že některé ty příběhy byly psány pro rádio, což dává smysl. Někdy jsou prostě nejpůsobivější a nejfunkčnější ty nejprostší věci. Tahle sbírka vás nepoloží ani neuhrane, ale hezky vám zpříjemní dobu, kterou ji budete číst.


Vesper001
04.08.2023 4 z 5

Strašidelno light, při kterém vás zamrazí asi jako když zavane první chladný větřík. Pro strašpytla mého formátu znepokojivé a odpočinkové zároveň. Postavy se dostávají do podivných či děsivých situací většinou vlastní vinou, vlivem špatných vlastností nebo rozhodnutí. Nejvíc mě rozbrnkala hned titulní povídka a Pták v kleci, Lišky z Østvigu mi připomněly Annu Bolavou, Podfuk paní Vinterbergové překvapil, naopak Zázrak v Dannersgadu znechutil. Zbytek jsem četla když ne s napětím, tak se zájmem.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. týden)

01.07.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední vlak do Helsingøru v seznamech

v Přečtených103x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených6x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech2x