Poslední batalion přehled

Poslední batalion https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424591/bmid_posledni-batalion-rg9-424591.jpg 4 196 196

Viktor Koutecký z Lichovic, představitel důstojnického sboru rakousko-uherské armády žije tak, jako by každý den měl být tím posledním. Ani k velkostatku, který zdědil, ani ke jeho ženě Magdě jako by ho nic nepoutalo. Po zranění v boji je upoután na invalidní vozík, zcela neschopen komunikace. Po zvláštním zážitku s bleskem v parku se jeho vědomí i tělo začínají pozvolna uzdravovat. Ve snech se mu vracejí traumatické zážitky a tváře z válečných bitev, zvláště tvář italského poručíka. Vydává se tedy na cestu do Itálie, kde události nabírají dramatický spád..... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední batalion. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (64)

Isew
25.02.2024 3 z 5

Téma se mi hodilo do čtenářské výzvy, ale musím upřímně přiznat, že období první světové války mi moc blízké není. Samozřejmě až na výjimky jako je Švejk a Na západní frontě klid. Ač mám knihy pana Niedla ráda, tato se mi líbila zatím nejméně. Zdá se mi, že autor sklouzává u svých hlavních hrdinů k určité šabloně. Tas z Boru, Wolfram z Olšové i Viktor Koutecký z Lichovic jsou si povahově podobní jako vejce vejci. Jen období se mění. Konec knihy mi nevadil, ale ta italská anabáze mi přišla trochu odbytá.

Pall11
28.12.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem dostal jako dárek z jednoho nejmenovaného trhu knih na netu. Jinak bych jí nečetl. Pana Niedla moc rád čtu a jeho knihy se mi líbí,ale období světových dějin popisované v této knize nemusím. Přesto jí hodnotím pěti hvězdami. Jediné co mi úplně nesedlo byl závěr. Protože mě tohle historické období nezajímá nehodlám si knihu nechat v knihovně a chci jí zdarma nabídnout čtenářce či čtenářovi z Mostu. Je čtená víc než jednou,ale v celkem dobrém stavu. Pokud o ní budete mít zájem tak mi napište a domluvíme se na předání.


petrulka
23.12.2023 4 z 5

Viktor je neuvěřitelně zábavná postava. I přes hrůzy válečné řežby, přes svojí totální bezmoc, přes vše co zlého ho potkalo, háže jednu hlášku za druhou. Občas jsem se opravdu s chutí zasmála. Tak nějak s pomocí všech strážných andělů proplouvá, pluje... až do okamžiku, ke kterému nemám co říct a zároveň bych měla hromadu otázek. Takové konce vnímám téměř jako osobní křivdu. Leda by to nebyl konec?!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední batalion v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených254x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených26x
v Knihotéce106x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x