Teta to zase plete přehled

Teta to zase plete https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224984/bmid_teta-to-zase-plete-224984.jpg 4 53 53

Popletené pohádky série

< 2. díl >

Teta Běta ráda plete. Čepice, rukavice, šály i svetry. A pohádky. Když se totiž teta pustí do jejich vyprávění, nestačí Šárka s Vašíkem kulit oči. V tetiných pohádkách dědečkův koblížek na vandru potkává pyšnou princeznu, čert s Káčou mají co dělat s velikou řepou, princeznu Zlatovlásku musí Jiřík zachraňovat jako kdysi slepička svého kohoutka a Otesánek se kamarádí s podivným chlapíkem a princem, kteří jako kdyby vyskočili z pohádky o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém. Malí čtenáři taky budou kulit oči, ale báječně se s pohádkami pobaví a zároveň si vyzkoušejí svou znalost těch nejznámějších vyprávění. A přestože jsou veselé pohádky zašmodrchané v tetině klubíčku, určitě se všem podaří pohádkové klubko správně rozplést!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Teta to zase plete. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

klarinka9974
03.01.2024 4 z 5

První díl se mi líbil víc. Lépe se to četlo a byli to známější pohádky, než v díle druhém. Ale dětem se to líbilo a to je hlavní. Je to hezky zpracované a i malované. Na čtení před spaním ideální, krátké pohádky které jsou propletené.

Aknel26
17.11.2022 5 z 5

Čtyři kapitoly, osm pohádek. Líbilo se mi, jaké pohádky k sobě teta zapletla - většinou takové, u nichž by člověk ani neřekl, že mají něco společného, takže čtenář na začátku vyprávění čekal na každou indicii. Nejzábavnější asi byla druhá a čtvrtá kapitola. Při čtení nás bavilo i notovat písničky na známé popěvky a zodpověděli jsme také kontrolní otázky na správný obsah pohádek.


GaleW
03.10.2022 4 z 5

Tuto knížku mi postupně přečetly obě mé dcerky, moc se jim oběma líbila a pro první čtení je to, myslím, to pravé ořechové. Navíc je i baví otázky na konci každé pohádky, jak to bylo v nepopletených pohádkách.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Teta to zase plete v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených81x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených6x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x