Příliš mnoho vítězů přehled

Příliš mnoho vítězů https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353580/bmid_prilis-mnoho-vitezu-rMR-353580.jpg 3 24 24

Polyxena Berková série

1. díl >

Přehlídka automobilových veteránů je rozhodně lákavá, atraktivní událost. Těší se nejen obyvatelé z okolí zámku Ronov, ale sjíždějí se na ni milovníci vůně benzinu z široka daleka. Poprvé se má role hostitelky ujmout Polyxena Berková. Doposud žila ve Vídni, měla atraktivní zaměstnání v galerii a příliš starostí si nepřipouštěla. Vše se však zhroutilo jako domeček z karet, když úplně náhodou odhalila nevěru a nemanželské děti svého muže, a tak je pobyt v rodném šlechtickém sídle pro ni vlastně vysvobozením. To však ještě neví, že jí někdo usiluje o život. A co teprve, když právě ona objeví jen pár hodin po vyhlášení vítězů v jednom z krásně nablýskaných veteránů mrtvolu muže, který jí ráno dělal nevkusné návrhy...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příliš mnoho vítězů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

čef
23.04.2022 3 z 5

Nazývat tuto knihu detektivkou je opravdu velmi odvážné. Spíše se zde řeší rodokmen Ronovců, zámek v Ronově a přehlídka veteránů. Také se zde dobře jí a pije. Zavražděný se mihne skoro na konci knihy a velká záhada to také není. Možná někoho zaujme psychologie postav a těm přeji hodně zdraví.

Aghatte
30.05.2021 4 z 5

Líbí se mi celá ta zelená řada českých detektivek. Mají hezké obaly a líbí se mi, že to ladí.
Ne každá česká detektivka je dobrá a ne každá je vůbec detektivkou jako takovou.
Zde se právě o žádnou detektivku nejedná, je to prostě takový příjemný holčičí příběh. Po všech těch Jamesech mi to výborně sedlo, četlo se to samo. Taková novodobá pohádka s trochou historie, světa veteránů, života na zámku a "starostech" milionářů, kteří přehazují majetky vidlemi. Mrtvola tam byla vložena, jen aby splnila zadání "detektivka". Šlo o pochopitelnou a nešťastnou smrt, která se rychle vyřešila sama. Hlavní postava mi byla sympatická ve své naivitě a diblíkovstvím, ač většinou takové ženy nesnáším, zde mi nevadila. Líbil se mi jejich vzájemný vztah s tatínkem. Bylo to laskavé a příjemné počtení.
A člověk nemusí číst pořád nějakou hlubokou literaturu.
Půjčím si i další díly.


ek2
26.03.2021 5 z 5

Četla jsem jen knihy ze serie Polyxena Berková. Všechny se mi líbily klidným způsobem. Dobře se to čte. Zajímavé je, že první Ronovec Smil Světlík z Tuháně a jeho syn Častolov (Čeněk, Vincenc) zmiňovaní v "Příliš mnoho vítězů" jsou historické postavy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příliš mnoho vítězů v seznamech

v Přečtených29x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst4x