Policejní hodina přehled

Policejní hodina
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312970/bmid_policejni-hodina-iC6-312970.jpg 3 12 12

1. vydání s podtitulem Román z let devadesátých. Autor sleduje osudy pražské rodiny Fišerů v letech 1884 – 1897. Členům této rodiny, Frantovi, Anežce, Julii a Žofii, se věnuje hlavně v první části knihy, nazvané Na staré baště. Druhá část, Všední den, už se neomezuje jen na tyto postavy, jde spíše o kroniku formování dělnického hnutí. Včelička vytváří plastický obraz života v posledních desetiletích 19. století, dokáže zachytit atmosféru doby, „národnostní a sociální vření, dělnické stávky i růst sociálního uvědomění. Celý román se odehrává v Praze. Praha je zde vykreslena jako město, které má své vlastní zákonitosti a pravidla, jako svět sám pro sebe. Postavy románu se pohybují pouze na území Prahy, její hranice takřka vůbec nepřekračují. Jednou z mála výjimek jsou Žofčiny cesty za dítětem na venkov, který zde ale není nijak blíže specifikován.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Policejní hodina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Kabuky
09.06.2023 3 z 5

Odpočinková četba.

maryzka
26.03.2023 3 z 5

Tak nevím, jak uklízím půdu tak pročítám knihy, které bych si ráda nechala. A asi si ji nechám. I když se tady čtenářům nelíbí slovo socialismus, ale zas je tu popsán život v 19. století a taky život informátorů policie, které se hodí do každého režimu, také život obyvatel nejchudší a nejbohatší spodiny( kuplíři, vetešníci) apod.


Artep071
04.08.2020 1 z 5

Ne, tohle mi nesedlo, na straně 187 jsem zaklapla knihu a odložila, už několik let na mě v koutku knihovny čeká, ale po začtení jednoho odstavce to vzdávám. Slovo socialismus se zde opakuje jako kdyby autor potřeboval doplnit větné spojení.
Za mě opravdu ne a půjde z domu :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Policejní hodina v seznamech

v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x