Polibky a croissanty přehled

Polibky a croissanty https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473299/bmid_polibky-a-croissanty-scP-473299.jpeg 4 120 120

Varování! Při čtení této romanťárny dostanete neodolatelnou chuť na makronky. Šestnáctiletá Mia přijela do Paříže s velkým očekáváním. Má šest týdnů na to, aby na letní baletní škole dřela, a přiblížila se tak blíž svému snu o tom, že se stane primabalerínou. Pak se na scéně objeví okouzlující Louis s nabídkou, že jí ukáže město. Mia neodolá, brzy však začne poznávat, že pařížská zákoutí, ale i Louis skrývají tajemství, o kterých by raději nevěděla…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Kisses and Croissants , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Polibky a croissanty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

simca9342
25.05.2024 5 z 5

Mladá Mia je štěstím bez sebe, protože ve svých 16 letech dostala potvrzení o přijetí na letní baletní školu. Jak by taky ne, když jí tanec koluje v krvi. Její prapraprababička působila jako minulosti jako hlavní tanečnice v Pařížské opeře.

Škola, ve které se bude Mia nějakou dobu vzdělávat, není běžná jako třeba ve Státech. Tam ji stejně nevzali. Pojede do krásou oplývající Paříže, kde spolu s více než stovkou dalších tanečníků a tanečnic předvede to nejlepší, co v sobě má. Cestou zjistí, že pobyt nebude až tak příjemný a zajímavý, jak si představovala. Audrey - její odvěká soupeřka a nepřítelkyně - jde nejen na stejnou školu, co ona, ale ještě s Miou bude sdílet pokoj. Ve společnosti dalších kamarádů objevuje denní a noční život Francie, ale i tvrdě dře u taneční týče pod dohledem přísného učitele. Co se stane, když se "omylem" zamiluje do jeho syna Louise? Spolu s ním se pak vrací o století v čase a objevuje minulost své vlastní rodiny.

Na knize se mi líbil výčet slavných památek, jako například muzeum Orsay, katedrála Notre dame nebo ty méně známé, např. Champ de Mars - park před Eiffelovou věží nebo restaurace Cafe de Flore zmíněná v románu pro dívky. Také nesmím zapomenout zmínit francouzský rychlokurz jako součást příběhu.
Parfait... perfektní :)

knihomolkaMist
23.07.2023 3 z 5

Příjemná oddechovka, která má kromě roztomilé romantické linky a cílevědomé hlavní hrdinky taky neskutečně skvělou atmosféru Paříže (kde jinde by se taky kniha o baletu měla odehrávat? :D) - že bych přehodnotila svůj názor na Paříž a přecejen se tam jednou vydala? :)


deedulka
17.07.2023 4 z 5

Na léto naprosto ideální kniha. Svět baletu, kouzelná Paříž a láska samozřejmě nesmí chybět. :) Ač byla věkem Mia mladá, chovala se velice vyspěle a já v jejím věku bych rozhodně tak samostatná nebyla. Obdivuji její odhodlání pro baletní dřinu a lehkost s jakou se se vším vypořádávala. Někdy mi přišla tedy až nereálně dokonalá. I když pro mne byla kniha většinou předvídatelná, pro mladé dívky mohu určitě vřele doporučit. A i ten jeden nečekaný zvrat tam byl, to zase ne že ne. :-) Letní romantická oddechovka se spoustou sněním.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (6. týden)

06.02.2022


Knižní novinky (18. týden)

02.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Polibky a croissanty v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených160x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených7x
v Knihotéce148x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech6x