Polibky a croissanty

Polibky a croissanty https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473299/bmid_polibky-a-croissanty-scP-473299.jpeg 4 119 19

Varování! Při čtení této romanťárny dostanete neodolatelnou chuť na makronky. Šestnáctiletá Mia přijela do Paříže s velkým očekáváním. Má šest týdnů na to, aby na letní baletní škole dřela, a přiblížila se tak blíž svému snu o tom, že se stane primabalerínou. Pak se na scéně objeví okouzlující Louis s nabídkou, že jí ukáže město. Mia neodolá, brzy však začne poznávat, že pařížská zákoutí, ale i Louis skrývají tajemství, o kterých by raději nevěděla…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Kisses and Croissants , 2021


více info...

Přidat komentář

knihomolkaMist
23.07.2023 3 z 5

Příjemná oddechovka, která má kromě roztomilé romantické linky a cílevědomé hlavní hrdinky taky neskutečně skvělou atmosféru Paříže (kde jinde by se taky kniha o baletu měla odehrávat? :D) - že bych přehodnotila svůj názor na Paříž a přecejen se tam jednou vydala? :)

deedulka
17.07.2023 4 z 5

Na léto naprosto ideální kniha. Svět baletu, kouzelná Paříž a láska samozřejmě nesmí chybět. :) Ač byla věkem Mia mladá, chovala se velice vyspěle a já v jejím věku bych rozhodně tak samostatná nebyla. Obdivuji její odhodlání pro baletní dřinu a lehkost s jakou se se vším vypořádávala. Někdy mi přišla tedy až nereálně dokonalá. I když pro mne byla kniha většinou předvídatelná, pro mladé dívky mohu určitě vřele doporučit. A i ten jeden nečekaný zvrat tam byl, to zase ne že ne. :-) Letní romantická oddechovka se spoustou sněním.


petulkapeta
28.05.2023 4 z 5

Měla bys jít za svým snem co nejdéle, ale také si musíš dovolit své sny po cestě měnit.
"Láska je jako balet: aby měla smysl, musí někdy bolet. A to nádherně."

Pro mě moc pěkný příběh plný baletu,Paříže, přátelství a samozřejmě lásky. Mia nenašla v Pařiži jen lasku,ale take našla kamarádku v holce u které by to nikdy netipla...

klarka41711
26.02.2023 3 z 5

Celkem mě překvapilo tolik hezkých recenzí. I když jsem tomu dala 3 hvězdičky, vůbec to něco na co bych vzpomínala dobře. Během čtení se to zdá jako krásný, milý a romantický příběh. Taky to je, jenže mně to přišlo takové divné. Já nevím jak to mám říct, ale během čtení to bylo fajn, ale po dočtení jsem jednoduše byla zklamaná. Asi mi to nedalo to, co jsem od toho čekala. Louise jsem měla ráda, teď si říkám, že bych ho nejradši klepla palicí a netuším proč. Mia byla fajn. Balet mi v knize moc bavil. Já dělám scénický tanec, který tedy je úplně jiný, ale jednoduše balet je taky tanec, takže to mě bavilo. Ta Paříž byla skvělá, ale mrzelo mě, že jsem se tak trochu ztrácela v tech místech, protože jsem tam nikdy nebyla. Co se mi opět nelíbilo byl konec. Nechápu co se sakra stalo té hlavní hrdince, bylo to moc divné. Potom tam byla jedna linka, která se točila okolo baletu a Mii rodiny a vůbec mi to nebavilo, bylo to hrozně nezajímavé a těšila jsem se až to skončí. Takže vám to moc nedoporučuji, ale zároveň hodně lidí to recenzuje kladně. Takže to asi je o člověku.

lokonla
23.08.2022 4 z 5

Od knihy snad ani nejde čekat nic moc kvalitního. Knihu jsem si přečetla přímo v Paříži a dodalo to mému cestování super atmosféru.
Bylo to romantické, sladké, předvídatelné. Ideální na léto.

Kiuska
12.04.2022 3 z 5

Příběh byl sice moc pěkný, milý, ale bohužel to není nic, co by mě nějak moc oslnilo. Na to, jak je to krátké, jsem to četla docela dlouho, i když to není špatné psané, netoužila jsem rychle zjistit, jak to dopadne. Moc se mi ale líbilo prostředí Paříže, i když už to dnes asi vnímáme jako velké klišé - láska v Paříži ve stínu Eiffelovky. Byla ale moc hezky popsaná a já si užívala, že jsem na procházkách městem také. Mia je milá, ale není ničím extra zajímavá a u Luise to mám stejně, ten vztah byl na mě nějak moc rychlý a úplně mě nezasáhl. Celé je to samozřejmě, jak už napovídá název i obálka, hodně přeslazené, někdy ale takový příběh zahřeje. Vic jsem si třeba užívala měnící se vztah mezi Miou a Audrey. Škoda, že těm dvěma dohromady se nevěnovalo víc času. Co se týče rodinné legendy, šlo o hezké zpestření příběhu, ale taky taková pohádka. Takže celkově bych to přirovnala k romantickému filmu pro mladé. Jde o příjemné a milé čtení, ale není to něco, na co budu dlouho vzpomínat.

Kniholapka
03.03.2022 4 z 5

Už z názvu a anotace zjistíme, že to bude milé, sladké, trošku nereálné....Ale vlastně proč ne? Knihy s motivy Francie, baletu už to probouzí pocit, že to bude něco romantického a ono také bylo. Zvrat na konci mi přišel trochu vsunutý do skoro uzavřeného příběhu, ale zase na druhou stranu, k tomuto typu knih patří. Dopadlo to jak mělo a jedním slovem to bylo prostě francouzské... Ostatně vydáváme se do Paříže, tam ta klišé a láska číhá na každém rohu...

Katka_Malfoy
09.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Nesmíte čekat moc od takových sladkých knížek. Hlavně, když je hlavní téma balet. Ovšem mně se to líbilo. Jednoduché, čtivé, a *spoiler* samozřejmě jako u každého zvratu s baletkou, úraz. Vidím to na léto.

houdkic
19.10.2021 2 z 5

Kdyby mi bylo treba tak patnact (coz mi teda neni uz skoro 10 let), tak by se mi to asi libilo. Je to typicka sladarna ve ktere se holka zamiluje do chlapce jen ho uvidi, vhodnejsi rozhodne pro mladsi ctenare.

Bylo to celkem ctive napsane a moc se mi libil popis Parize. Nikdy jsem tam nebyla, jelikoz to je jedno z mest, ktere me opravdu nelaka, ale po tomto krasnem popise bych se tam klidne podivala.

Hlavni hrdinove jsou takovy vselijaci. Hezky byl rozvoj vztahu mezi Audrey a Miou. Dej byl predvidatelny, uz od pulky jsem vedela, k jakemu angazma pujde.

Co me ale fakt enormne sr… bylo neustale zminovani baletu. Chapu, ze je to kniha o divce, ktera rada “baleti”, ale neni potreba zminovat, ze je bAlETkA v kazde druhe vete.

Jo a jeste nechapu jednu vec. Proc je vsude v anotaci, ze ji je sestnact, ale pak je v knize uvedena jako sedmnactileta?

Nathalyn
17.09.2021 4 z 5

Tahle kniha je odteď mou oddychovkou, ke které se mám v plánu vracet. Bylo zde tolik vášně, bolesti, emocí, kultury, záhad, lásky, zloby a převratů, co by jeden nečekal. Kniha se mi jevila jako klišé slaďárna, vesměs i taková je, ale zároveň duch Paříže, život Mii, který si s ní pohrává, to vše vás vtáhne, a děj zhltnete ihned.

Ale já jsem prostě na tyhle cukrbliky dělaná, a miluji je. Tahle kniha má čestné místo v poličce.

l_konecna
20.08.2021 2 z 5

Romantická linka byla moc rychlá. Do Louise se zamilovala hned co ho viděla a to mi vadilo. Konec mohl být lepší. Celkem dost klišé.

Damonka12
24.07.2021 2 z 5

2,5 typický průměr ve svém žánru. v knize je hodně klišé a hlavní hrdina není moc sympatický, ale jako celek není kniha špatná, ale nechce to mít velká očekávání.

MilackovaN
18.07.2021 2 z 5

Nebylo to asi nic, co by mě nějakým způsobem nadchlo. Jediný důvod, kvůli kterému jsem to četla, bylo prostředí Paříže, kam bych se chtěla jednou podívat. Znovu už bych po ní nesáhla. Ale pro stejně mladé dívky jako je Mia, to musí být romantické počteníčko.

Fortuna7
18.07.2021 5 z 5

Tohle bylo taaaak neskutečně moc slaďoučké, roztomilé, milé no prostě croissantové
Neměla jsem velká očekávání, ale jako letní oddechovka to je naprosto ideální. Pátrání po Miině rodinné legendě mě moc bavilo a atmosféra Paříže je naprosto dokonalá.
Já mohu knihu doporučit. Nic od toho neočekávejte a jen si to užívejte!

JanuldaN
12.07.2021 3 z 5

2,5* Největší plus a hvězda navíc za prostředí Paříže - nádherně popsané. Jinak celkové příběh nic moc. Chemie mezi ústřední dvojicí nemastná, neslaná. Na konci alespoň neočekávaný zvrat. Průměrné letní čtení. Ale na dovolenou k moři proč ne.

Ellinek
25.06.2021 3 z 5

(SPOILER) Ale tak...ono to nebylo špatné. Je to zkrátka příběh pro mladší věkové kategorie, o středoškolácích, tak to podle toho i vypadá, ale vlastně to bylo docela sympatické a milé čtení. Já po tom skočila především kvůli baletnímu prostředí a Paříži a obojí bylo popsáno naprosto perfektně. Jako kdybych byla na každé hodině baletu a v závěsu za Louisem procházela všechny pařížské uličky.
Ta struktura děje už byla taková...obyčejná, řekněme, ale u tohoto žánru se to asi dá odpustit. Samozřejmě, že hlavní hrdinka musí dostat několik pozvánek, samozřejmě, že by ji všude chtěli, ale samozřejmě, do ní na konci musí prásknout auto. To už bylo podle mě hodně zbytečné. Navíc bych tedy taky chtěla v sedmnácti prožít tu velkou, osudovou, přelomovou láskou, za níž se odstěhuju do Paříže. Jako fakt, chtěla, ale ťukám si na čelo, že to reálné teda není. Ale dobře, to jsou takové ty rýpavé detaily, co mi ovšem trošku kazily dojem.
Já šla do knihy ovšem právě kvůli baletu a Paříži a toho se mi dostalo měrou naprosto vrchovatou, takže vlastně...spokojenost.

Renike
23.06.2021 5 z 5

Krásné..znovu jsem se ocitla v mé milované Paříži .. na makronky jsem chut nedostala :)))

badliar_id
12.05.2021 3 z 5

Mám dost smíšené pocity, protože kniha nebyla vůbec špatná, ale rozhodně jsem si z ní na zadek nesedla. Co se mi na knize moc líbilo, bylo rozhodně prostředí Paříže. Všechno bylo krásně popsané a člověk se cítil, že vlastně v Paříži je. Dále určitě prostředí tance. Nejsem expert skrz tanec atd., ale baví mě o tom číst a koukat na různé filmy či seriály, takže tohle jsem uvítala. Také se mi líbil postupně se vyvíjející vztah mezi Miou a Audrey. Začaly jako rivalky a skončily jako kamarádky :) ... Rodinná legenda byla určitě fajn a trochu to oživilo příběh, ale nic velkolepého to nebylo.
Knížka tedy pro mě nebyla tak čtivá, jak jsem očekávala. Má to cca 256 stran a četla jsem to poměrně dlouho, ale to už je můj problém :D..
Vztah mezi Miou a Louisem byl určitě krásný, ale na mě strašně rychlý. Mám ráda pomalé rozjezdy a postupnou náklonost. Každopádně je mám přesto ráda, protože mezi sebou určitou chemii měli, jen ne tak velkou.
Konec mě popravdě zaskočil a vůbec jsem ho nečekala, ale nakonec všechno dopadlo fajn.. Kniha je určitě vhodná pro mladší holčiny, ale každému sedne něco jiného.
Určitě od toho nečekejte něco velkého, mějte prostě svá klasická očekávání a vše bude v pohodě (nejspíš :D)..

Ivuska.09
07.05.2021 5 z 5

Tohle bylo tak skvělé! Jeden z nejlepších dívčích románů, co jsem kdy četla. Potřebovala jsem nějakou odpočinkovou a nenáročnou knihu, takhle předčila má očekávání. Myslím, že ve svém žánru je to jedna z nejlepších. Balet, svět plný potu, bolesti a odříkání. K tomu nádherné město, které budete mít možnost lépe poznat. A navíc jedna rodinná legenda. Zkrátka tohle spojení prostě funguje. Je to čtivé a líbí se mi konec, který není prvoplánový a jistě vás v něm pár věcí překvapí.