Indigové kúzlo přehled

Indigové kúzlo https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528717/bmid_indigove-kuzlo-65848d1ec4ead.jpg 5 799 799

Zakázaný bozk otriasol Sydney až do špiku kostí a zmätená sa snaží určiť hranice medzi alchymistickým učením a volaním srdca. Situáciu jej skomplikuje aj zoznámenie s príťažlivým rebelom Marcusom Finchom - bývalým alchymistom, ktorému sa podarilo vymaniť spod vplyvu organizácie a teraz je na úteku. Marcus chce zasvätiť Sydney do tajomstiev, ktoré pred ňou skrývajú alchymisti. Keď však na ňu nalieha, aby sa vzbúrila proti tým, čo ju vychovali, Sydney zistí, že oslobodiť sa je ťažšie, než si myslela. Hlboko v sebe má zakorenenú starú, tajomnú mágiu a počas pátrania po čarodejnici, ktorá poľuje na mladé novicky, si uvedomí, že jej jedinou nádejou je poddať sa svojej magickej krvi - inak by mohla byť ďalšou obeťou.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Indigo Spell , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Indigové kúzlo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (90)

VeDny
18.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Tenhle díl toho řekl hodně. Líbilo se mi rozkrytí světa alchymistů, zpochybnění jejich práce a tak dále, to nabízí možnost slibného pokračování. Taky dilema kolem Adriana pomalu bledne, na což čekali nejspíš všichni. Její nové schopnosti jsou u mě zatím 50/50, na jednu stranu jsem doufala, že už nebude tak okatě bezbranná v jejím nebezpečném světě, na stranu druhou se mi líbilo, jak doposud její hlavní zbraní byla inteligence a důvtip s trochou odvahy. Taky se mi líbí varianta magie pomocí květin, kamenů, rituálů a magických předmětů. Ovšem méně nadšená jsem byla z vykreslování procesu učení, který mi přišel dlouhý a opakující se bez zjevnějšího důvodu (nebo mě ten důvod asi jen příliš nezajímal) - vždycky, když se objevila ta její učitelka, nebo trénování rituálů a čtení těch knih, skoro jsem přeskakovala strany. Skoro.
Taky mi přišlo, že toho na ní bylo příliš - magická hrozba, vampýří hrozba, hrozba bojovníků, hrozba od alchymistů, love story a ještě řešit detaily každodenního chodu té jejich mise. Tolik různých problémů, že se ani jeden neřešil nějak kontinuálně nebo důkladněji. Ale fajn bylo, že autorka o tom věděla a několikrát to tam reflektovala.

ElizPetrova
19.10.2022 4 z 5

Indigové kouzlo mě z celé série bavilo zatím nejvíce. Zápletka byla zajímavá, akčních scén přibylo. V knize je i hezky vidět, jak se charakter hlavní hrdinky vyvíjí. Adriana snad ani nemusím komentovat, ten mě nikdy nezklame.


cukrovka
09.08.2021 4 z 5

Tak tenhle díl už je zajímavější než předchozí dva. Objevuje se více akce, Sydney začíná více koketovat se svými magickými schopnostmi a i vztah s vampýrem se posouvá.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ostrov tajemství, Hra na schovávanou a další knižní novinky (3. týden)

14.01.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Indigové kúzlo v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených1 286x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených123x
v Knihotéce415x
v Chystám se číst211x
v Chci si koupit78x
v dalších seznamech12x