Podivuhodné příběhy a dobrodružství Jana Kornela přehled

Podivuhodné příběhy a dobrodružství Jana Kornela https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205881/bmid_podivuhodne-pribehy-a-dobrodruzstvi-0B2-205881.jpg 5 203 203

Příběhy a dobrodružství prostého chlapce z malé středověké vesnice jsou vskutku podivuhodné a neuvěřitelné. Jan Kornel je proti své vůli vržen do ohromného víru, který od základů vyvrátil a zpustošil jistoty, jež měli lidé té doby kolem sebe i v sobě. Tomu víru se v našich dějinách říká třicetiletá válka. Byla nelítostná a krutá jako každá válka, jen o to víc, že trvala plných třicet let. Janu Kornelovi dala zažít a poznat tolik událostí, že v jiné době by to nebylo možné. Prošel nejrůznějšími kraji Evropy, připoután řetězy a vydávaje ze sebe poslední síly plavil se na trestanecké galéře nekonečným oceánem, téměř holýma rukama zakládal jako otrok v neprostupných pralesích tabákové plantáže na jednom z nejkrásnějších a nejbohatších ostrovů světa — na jihoamerické Espaňole, dnešním Haiti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivuhodné příběhy a dobrodružství Jana Kornela. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

MichalMartinka
včera 5 z 5

Knih jsem četl asi 3x a pokažné to byl zážitek. Čtivé, dobrodružné, zajímavé a poučné. Historický věrné až člověk myslí, že se to pravdu stalo :) A to je výborné.
Tedy...ono se to stalo... jenom Jan je postava románová :)

Peter73
15.09.2023 5 z 5

Tento spisovateľ mne neznámy ma prekvapil. Je to klasická dobrodružná kniha starej školy. Príbeh a putovanie Jána Kornel v 30-ročnej vojne, na mori, v Novom svete a u pirátov. Kniha je podaná ako rozprávanie hlavného hrdinu, čitateľ má pocit, ako keby sa to skutočne stalo, ako keby to bolo dobové dielo v ľahko upravenej forme. Autor sa snaží používať v určitej miere "historickú mluvu". Je to také variácia na Exquemelinové dobrodružstvá medzi pirátmi, aj ked pasáž s pirátmi je najkratšia. . (Alexandre Olivier Exquemelin: Co jsem zažil mezi piráty a bukanýry). Kniha ma bavila, autor do deja vložil veľa historických faktov. Hodnotím plným počtom.


Robodlak
29.07.2023 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších dobrodružných knih. Je doslova nabitá událostmi a dějovými zvraty. Hlavní hrdina, obyčejný chasník, je velmi inspirativní svým nezlomným duchem i přes nepřízeň osudu. Kniha neztrácí ani po letech na přitažlivosti. Tento příběh by rozhodně stál za zfilmování.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Neškodný nepřítel je jen mrtvý nepřítel.


Kniha Podivuhodné příběhy a dobrodružství Jana Kornela v seznamech

v Přečtených279x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených18x
v Knihotéce195x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x