Planeta Leon 1 přehled

Planeta Leon 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108652/bmid_planeta-leon-uHb-108652.jpg 3 8 8

Vědeckofantastický příběh líčí dobrodružství, které prožívají čtyři kamarádi ve vesmíru, kam se vydají za tajemným radiovým signálem. Román umlčeného a zapomenutého klasika české sci-fi zaujme především mladé čtenáře.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Planeta Leon 1. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

hetzerjoke
24.10.2022 3 z 5

Z novodobého hlediska dosti naivní a především po dialogové stránce velmi zestárlé dílko českého Sci-fi klasika, který popularizoval vědu a snil o zářivé budoucnosti v době, kdy po Praze jezdily německé tanky. Planeta Leon je příběhem dětské touhy po dobrodružství, Vernem inspirované lásky k vědecké fantastice, napínavých výpravách, během kterých odvážní a svérázní hrdinové přepisují učebnice fyziky. Přestože se však tato první část může opírat o charismatické (a také tak trochu pošetilé) kvarteto českých studentů/planetotvůrců amatérů, trochu mi zde chybí Verneovská chemie mezi postavami, trochu dospělejší přístup k tématu a zejmána fungující motivace hlavních postav. Jasně, jsou to všichni správní kluci a když je zavolá dobrodružství, jdou. Ale dnešní čtenář dokáže najít na planetě Leon nejen fantastickou magnetickou horu a nebezpečnou lagunu s obří chobotnicí. Najde zde také patetické slovní obraty, tlačení na "hurá" efekt, do očí bijící komolení přírodních zákonů a také ne vždy svižně odsýpající příběh.

danny_21
03.09.2021 3 z 5

Další dobrodrůžo českých vědců mladíků, kteří si nejprve hrají na robinsony až nakonec stvoří díky elektromagnetickým silám svou vlastní planetku a odfičí si to s ní to nekonečného vesmíru. A že neuhodnete, kdo se je vydá hledat ? Samozřejmě staří známí ( s jednou obměnou ) z trilogie Zápas s nebem se svou novou Astrou - toto dobrodružství u mě v lepším průměru - 60 '%


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Planeta Leon 1 v seznamech

v Přečtených10x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce7x
v Chci si koupit1x